Cievna príhoda,úzkostny atak?

Príspevok v téme: Cievna príhoda,úzkostny atak?
Grom

Zdravim.
Neviem ako to povedať aby som nepôsobil ako blázon.Co to môže znamenať keď človek začne cítiť takú úzkosť,zimnicu,triasku bez dôvodu.Je to ako keby sa niečo dialo,malo stať,človek myslí či nemá cievnu príhodu,neviem to opísať.Nsledne také momentálne prežívanie,uvedomovanie.Prepacte fakt neviem ako to opísať.Dnes sa mi to stalo a mám z toho des.

Tomaas 12345

Grom :

Liečba je úspešná no treba tie lieky užívať pravidelne a po 2 týždňoch sa dostavia účinky.

Antidepresíva nevyvolavaju závislosť v zmysle že musíš neustále zvyšovať dávky.

Keď ti ich vysadia môže sa to vrátiť.

Peggie26

ja to mám asi 6 mesiacov, zo začiatku to bolo čosi strašne, napr. v sekunde z ničoho nič som mala pred sebou obrazy ako zomrem ako hovoríš triaška, sucho v ústach, pomaly to prešlo ale zo začiatku som bola vystrašená potom aj 3 dni,potom keď to prišlo znova tak som si myslela že budem mať halucinácie zasa v hlave samo od seba predstavy ako ma držia v blázinci, potom som si veľa toho prečítala o tomto a zistila som že realne sa ti nič nestane ani sa nezblaznič, odsleduj si čo ti to spúšťa, mne to spúšťa hoc aka telesná nerovnováha keď som moc hladná, alebo ma bolí brucho alebo niečo, preto som začala držať stravu a cvičiť, začala som liezť, keď to prichádza tak už nepanikárim počkám a snažím sa myslieť na to čo ma baví a niekedy ma to obíde len so zlým pocitom ale neprepukne to, zatiaľ lieky neberiem kým to viem udržiavať pod kontrolov keďže su návykové a po vysadení sa ti to môže pustiť znova, psychoterapia ma rovnaku učinnosť aj bez liekov tak ja idem skúsiť tu, mal by si s pomocou psychologa nájsť príčinu on by ti to mal pomôcť pochopiť a tebe by sa malo uľaviť, hľadaj si zložité riešenia problému vynalož na to úsilie aby si si zlepšil život a odstránil to .. lebo niečo tak jednoduché ako lieky nie je dobrý nápad, zložitý problém zložité riešenie,,,, samozrejme keby si bol už na tom moc zle tak lieky ako dopomoc zober ale inak najskôr skús bez toho a hlavne myslí na to že nás je veľa, nie si sám nie si blázon a nemusíš sa báť

Grom

Ďakujem za nazor neviem prečo ale prvá čo ma napadlo že cievna.
Tomáš áno...je to také vystupňovanie.Sedel som pred TV a naraz to prišlo.Ako vlna.Prudko prišlo,udrelo a pozvoľna odchádzalo.Sucho v ústach hoc som vypil asi 2l, triaška celého tela,zima,musel som ísť asi 2x na malú v priebehu 10 min.
A ta liečba je úspešná,či treba lieky dlhodobo???
Ta úľava je viditeľná,neostane závislosť na liekoch???
Keď mi ich vysadia nevráti sa to???

Peggie áno v sekunde úplne na zblaznenie,myslel som že prichádzam o rozum.Hoc nebol dôvod,mal som pocit niečoho nenormálneho.

Peggie26

je to panická porucha mám ju aj ja ....musíš si uvedomiť že sa ti nič nestane, že sa nezblázniš, aj keď si to v tom momente myslíš a už jasné vidíš čo sa ti stane... nič si z toho nerob je toho na nás veľa a má to už skoro každý musíš sa stým naučiť plnohodnotne žiť :)

Tomaas 12345

Máš panickú poruchu, to je vystupnovaná silná uzkost ktorá vznikne po dlhodobodom stresovom období. Lieči sa to antidepresivami velmi uspesne.

Grom

Úzkostná porucha,to len tak z nicoho?
Mám bežne starosti,radosti a včera som mal celkom v pohode deň az toto večer.Ustupilo to po hodine cca ale ten otáznik prečo.Trosku ma na ľavom sánku popichavalo,kúsok od oka tak preto ma napadlo či sa niečo vážne nedeje nevedel som si to vysvetliť.