Zdravím, mám problém že po jedle teda ani neviem či niekedy inokedy sa strašne rozgrgám a mám stále sucho v ústach... brucho ma nebolí ale fakt grgám až niekedy je to pocit na vracanie, stolicu mám redšiu a kúskovanú a cítim že sa mi aj zvýši tlak po tom jedle a pociťujem taký nekľud v na bruchu ale nie bolesť ... a nedá sa to veľmi špecifikovať na jedlo lebo napr včera som grgal pol dňa po chlebe so salámou a dnes po sladkých palacinkách... bol som za obvoďákom a ten povedal že to je stres a dal mi niečo na ukľudnenie... tak to mi teda pomohol, nemáte niekto podobné problémy, že čo by to mohlo byť
Pomoc od obvoďáka žiadna
aj keby to bolo zo stresu tak on ma povinnost ho poslat aj na gastro aby sa to vylucilo, ze je tam nejaky iny problem ako je stres, nemoze to len tak odhadnut
zo stresu nechutí jesť a to pokazí žalúdok
TO NEVIEM AKO BY BOL OMOZNE MAT ZO STRESU. PODLA MNA SU TO JASNE PRIZNAKY TOHO, ZE MAS POKAZENY ZALUDOK. TREBA S TYM NIECO ROBIT. MINIMALNE IST NA TO GASTRO
CHOD TAM NORMALNE ZNOVA A POVEDZ ZE SI PROSIS VYMENNY LISTOK NA GASTRO
Určite sa treba vrátiť k obvodnému lekárovi a žiadať si odporúčania na odborné vyšetrenia. Ja by som trval na gastro a alergologiu určite. Ak ti odmietne dať papier tak si to žiadaj písomne s vysvetlením a dôvodom odmietnutia. Veľmi rýchlo si to rozmyslý. Jemu je jedno či ti pokazí zdravie, jemu trest nehrozí ale tebe trvalé následky možno áno.
Môže ísť o histaminovu intoleranciu, klobása je jedlo s vysokým obsahom histamini a pri palacinkach džem alebo čokoláda obsahuje takisto veľa histaminu.
Sposob, ako si to opisal naznacuje, ze by to mohlo naozaj byt psychosomatickeho povodu.
Co ale mozes urobit:
- jest pomaly a prezuvat
- nepit bublinkove napoje
- testy na potravinovu intoleranciu
Mne pomáhajú na žalúdočné problémy kvapky Hylak forte