Vztah matka - dcera, vas nazor na vec

Príspevok v téme: Vztah matka - dcera, vas nazor na vec
Kalkulator

Dobry den.

Mam na vas otazky:
1. je podla vas normalne, aby 15rocna dcera chodila k matke do kupelne ked sa sprchuje, alebo ked je matka na toalete, len tak sa vykecavat? A ked k manzelke pridem ja, tak jej to velmi vadi(manzelke).
2. alebo ked sa manzelka promenaduje pred dcerou naholo. Je to v poriadku?

Tych otazok je viac, mozno ich este prilozim ak bude zaujem, lebo sa potrebujem poradit aj s nestrannymi ludmi - rodicmi.

Je to manzelkyna(40) dcera z prveho manzelstva. Mne sa zda, ze to nie je v poriadku, aj ked chapem manzelku, ze je to jej dcera, ale urcity pud intimity by mali mat uz obe, ved nema 5 rokov, ze nevie co sa patri a co nie.

Mozno to pre niekoho vyznie ako smiesna vec, ale ja som nebol nauceny chodit do sprchy k rodicom, ani na toaletu k nim a ani k surodencom a ani sa pred nimi prechadzat nahy. Je to moje sukromie, moja intimita, do ktoreho dovolim vstupit iba manzelke.

Dakujem za vase nazory.

swistica

Zameraj svoju mysel na vysporiadanie sa so svojou ziarlivostou. Bude sa ti zit lepsie, ked tuto emociu v sebe spracujes.
Nie je to tvoje dieta, si prakticky pre nu cudzi clovek a vzdy aj budes, cize nema zmysel vstupovat do vychovy.

Kalkulator

No damy,

dramu nerobim, len som chcel vediet ci je to OK.

Uz som sa skusal s manzelkou porozpravat, no prislo mi ze som naruseny, agresor, ze co mi na tom prekaza atd a debata tym padom na 24 hodin skoncila. Obraz bol, ale zvuk nie :D.

A aj ked mame s dcerou velmi dobry vztah, je to akoby som hrach na stenu hadzal, je neuveritelne naviazana na mamu, niekedy az chorobne. A to nie je dobre pre nu do buducna. Manzelka pre nu urobi vsetko mozne a svojim sposobom to aj zneuziva - ved co, mama to za mna urobi. Co urobi mama to aj ona, co chuti mame to aj jej, postavi sa mam na hlava tak aj ona.... Je to dievca bez vlastneho nazoru bohuzial. Ved 15rocna by uz mala mat svoj pohlad a nazor na svet... No ja bohuzial do vychovy nemozem zasahovat, kedze nie som jej otec.
Ano iste, chapem, su aj situacie ked je to nevyhnutne, ved aj chlapi sa sprchuju po zapase v jednych sprchach, ale aby to bolo pravidelne, ked sa ide manzelka kupat. S dcerou sedime na gauci pri telke a o dve minuty - kde je mamka? idem za nou. A uz je pri nej. Toto mi pride trosku, teda viac nez trosku, detinske. 15 rocne dievca???

No a ono je rozdiel, ci ide matka za dcerou do kupelne( napriklad zapnut pracku), alebo dcera za matkou lebo ju 2 minuty nevidi. A prave vtedy si spomenie, ze musiii ist za nou. Akurat ked je manzelka naha na toalete.

Toto manzelke nevadi ked je pred nou naha v intimnej chvili, ale ked sa milujeme tak zamyka dvere, lebo co ked vojde dcera. A takisto ja jej vadim ak k nej vojdem. To je potom dovera a oddanost partnerovi? Pri sexe ak robime kadejake "prasacinky" :D to je pre nu ok, len ja jej v kupelni ak je na wecku prekazam, no dcera nie.

ahjajjaj

no, tu je každý iný. Ja mám rada súkromie, ale tiež vojdem do kúpeľne, ak je to nevyhnutné, keď sa dcéra sprchuje. Ale fakt, keď je to nevyhnutné. Na toaletu v žiadnom prípade. Ale zažila som už situácie, že sme ako ženy boli na jednej toalete v zahraničí, a nemali sme ešte zamenené peniaze, iba jedna, tak dovtedy sme stáli v rade a držali automatické dvere, aby mohla ísť každá, kým sa všetky ženy za autobusu nevyčúrali za neviemkoľko lír - tam žiadne súkromie nebolo, a akosi mi to ani nevadilo, veď to bola nevyhnutnosť.
Tak či tak by som to na Tvojom mieste riešil dôverným rozhovorom s manželkou, že Ti to vadí, a aby to nejak jemne povedala dcére.
Myslím, že keď jeden manžel povie druhému, že mu niečo prekáža a vadí, je vecou toho druhého sa trochu prispôsobiť.