Dobrý deň :) mam 17 rokov mam 4-mesačné dievčatko. S rodičmi aj s priateľom mam dobre vzťahy, ale mame len jedno izbový byt keďže som jedináčik a mne mame a otcovi to stačilo no teraz sa tam skôr tlačíme. Rodičia súhlasia s tým aby som šla k priateľovi ten má svoj byt no nechceme aby mali rodičia problémy neviete ako inak sa to da? Bez problémov. Ďakujem
Odísť bez problémov
Čítaj čo píše swistica. Radí tu na fóre dobre.
Uprimne si nemyslim, ze by toto nejaky urad riesil a vyrabal ti problemy. Socialka neriesi ani zaskolactvo a ine vaznejsie veci. Tu s tvojim odstahovanim rodicia suhlasia, tak aky problem? Akurat oficialne budes u rodicov. Cize k nim ti bude chodit posta a budes tam mat trvaly pobyt. Tolko moj nazor.
Zuzik, "odísť bez problémov" môžeš tak, ak s priateľom uzavriete manželstvo. Na to je ale potrebný právoplatný rozsudok súdu, ktorý ti povolí manželstvo uzavrieť.
Nie som odborne spôsobilý podávat presné info. Len som mal v rodine prípad, že 12ročný šiel od matky ku jej sestre a babke a robilo sa to papierovo cez uvedené úrady. Treba sa pýtať tam.
Ďakujem vám. Ešte by som sa chcela spýtať nepomôže aj tomu, že by som sa sním zosobašila?
Myslíš to, že ešte nemáš 18 a oni sú za teba zodpovední? Treba sa ísť pýtať na ÚPSVaR alebo Soc. poisťovňu. Môže to prebiehať tak, že sa nahlási kde budeš bývať a rodičia napíšu splnomocnenie u koho budeš bývať a kto bude za teba zodpovedať. Na mestskom úrade ešte sa nahlási prechodný pobyt. ....tak nejak to môže byť