Odísť bez problémov

Príspevok v téme: Odísť bez problémov
zuzik222

Dobrý deň :) mam 17 rokov mam 4-mesačné dievčatko. S rodičmi aj s priateľom mam dobre vzťahy, ale mame len jedno izbový byt keďže som jedináčik a mne mame a otcovi to stačilo no teraz sa tam skôr tlačíme. Rodičia súhlasia s tým aby som šla k priateľovi ten má svoj byt no nechceme aby mali rodičia problémy neviete ako inak sa to da? Bez problémov. Ďakujem

swistica

Uprimne si nemyslim, ze by toto nejaky urad riesil a vyrabal ti problemy. Socialka neriesi ani zaskolactvo a ine vaznejsie veci. Tu s tvojim odstahovanim rodicia suhlasia, tak aky problem? Akurat oficialne budes u rodicov. Cize k nim ti bude chodit posta a budes tam mat trvaly pobyt. Tolko moj nazor.

Omen

Zuzik, "odísť bez problémov" môžeš tak, ak s priateľom uzavriete manželstvo. Na to je ale potrebný právoplatný rozsudok súdu, ktorý ti povolí manželstvo uzavrieť.

martinmlm

Nie som odborne spôsobilý podávat presné info. Len som mal v rodine prípad, že 12ročný šiel od matky ku jej sestre a babke a robilo sa to papierovo cez uvedené úrady. Treba sa pýtať tam.

martinmlm

Myslíš to, že ešte nemáš 18 a oni sú za teba zodpovední? Treba sa ísť pýtať na ÚPSVaR alebo Soc. poisťovňu. Môže to prebiehať tak, že sa nahlási kde budeš bývať a rodičia napíšu splnomocnenie u koho budeš bývať a kto bude za teba zodpovedať. Na mestskom úrade ešte sa nahlási prechodný pobyt. ....tak nejak to môže byť