Nedavno som docitala jednu knihu, kde sa autorka vyjadrila, ako sa clovek cíti nadradeny nad vsetky ine tvory a organizmy a ako sa domnieva, ze ma pravo o vsetkom rozhodovat. Napr o tom, ze ine zivocisne druhy su premnozene a treba ich redukovat atd... Clovek udajne pan tvorstva. Musim suhlasit s autorkou, clovek si len mysli, alebo by len chcel byt panom vsetkeho. Myslim si, ze momentalne je prave clovek ten premnozeny a zbytocny druh, pretoze vo vacsine nemame ziadny pozitivny vplyv na tuto nasu planetu a prirodu. Vsetko nicime a devastujeme v domneni ze ved my sme panmi tvorstva a my budeme o vsetkom rozhodovat. To urcite. Pre prirodu sme uplne bezvyznamni, ona si vzdy poradi sama, vzdy si najde tu spravnu cestu, v prirode ma vsetko svoj zmysel, aj smrt. Napriklad uhyn jedneho zivocicha nasyti dalsich niekolko druhov, uhyn rastlin a stromov ma taktiez svoj vyznam, ale co tak smrt cloveka? Po nas ostane len prach, smutok a zial, odpad a ine...Coby sa stalo keby nebol clovek? Priroda si uz s nasim vycinanim postupne poradi lebo je urcite mocnejsia ako vsetci ludia dokopy. To, ze prirodu nicime a drancujeme a to vsetko len z chamtivosti a pocitu moci a nadvlady, bude mat najhorsi dopad jedine na cloveka. Zamyslite sa drahi spoluveriaci :D. Mier