Kam na VŠ ?

January

Nechces ist studovat matiku?
Pozri napriklad toto, ci je to pre teba zaujimave
www.youtube.com

Ked ta bavia Ch a B, tak potom ta bude bavit aj medicina.

swistica

Moznosti, ktore mi napadli: ucitelstvo, zdravotna sestra, dentalna hygienistitka, jednoodborova bio alebo chem no a potom polnohospodarska univerzita v Nitre ma vela specializovanych odborov.

Co sa tyka uolatnenia v zahranici, no neviem. Co registrujem ludi, ktori sa realne uplatnili v zahranici v odboroch ktore studovali, tak ide o lekarov a ITckarov. Mozno este i vedci, len to nie je take jednoduche povedat si idem studovat chemiu a budem sa venovat vede. Veda, konkretne doktorandske studium totiz casto nie je o sikovnosti, ale o tom ci poznas spravnych ludi, aby ta tam vobec prijali. Cize ak by si sa chcela venovat vede, rataj s tym, ze sa ti to moze no nemusi podarit a vobec to nebude zavisiet od tvojich schopnosti.

Dalej ak uvazujes nad zahranicim, vo vlastnom zaujme pocas VS navstevuj jazykovu skolu. U nas to totiz funguje tak, ze ziaci drtia cudzie jazyky pomaly uz od skolky a na VS väcsinu zabudnu, pretoze tam sa cudzi jazyk nepouziva.

Abcd888

Chcela by som, aby to súviselo s týmito predmetmi. Práca s ľuďmi mi nevadí. Chcela by som niečo také, aby to malo uplatnenie aj v zahraničí ak by som tam sa rozhodla ísť.

swistica

Dolezite je ujasnit si, ci dalsie studium ma suvisiet s tymito predmetmi alebo nie. Dalej tiez ci chces alebo nechces pracovat s ludmi.