Mám psychickú poruchu ?

Príspevok v téme: Mám psychickú poruchu ?
Marko_0

Mám 15 rokov (čoskoro 16) a mám stále pocit, že ma niekto sleduje, nie len na verejnosti ale aj v súkromí. Ono sa to ťažko vysvetľuje proste stále mám pocit, že nie som sám. Stále mám pocit, že každú vec ktorú urobím tak niekto vidí takže aj keď som v súkromí tak často robím veci tak ako keby som bol na verejnosti lebo mám pocit, že ma niekto uvidí. Napríklad to je ako keby celý môj život bol v jednej miestnosti a cez sklo sa na neho niekto pozerá alebo ako keby bol môj život len film ktorý niekto pozerá atď. Snáď ste to aspoň trochu pochopili. Mierna kontrola správania a ten "pocit" je už podvedomý. Často si hovorím, že "však buď v pohode si sám doma môžeš robiť čo chceš veď ťa nikto nevidí" ale v hĺbke mysle mám stále ten pocit, že sa na mňa niekto pozerá. Už som si na to zvykol a proste kašlem na to a robím čo chcem nestarám sa veľmi o ten pocit ale zaujíma má prečo mám ten pocit a či je to nejaká psychická porucha. Tento pocit sa začal prejavovať keď som začal rozmýšľať "dospelejšie" mohlo to byť tak v dvanástich možno v trinástich rokoch.

Carie

Ja si netrufam takto urcovat diagnozy. Si prave v puberte kedy su mladi casto vselijak rozhadzani a podla mna je dost mozne ze casom ta to prejde.

swistica

Prakticky mas pravdu. Dnes su vsade kamery, rozne senzory atd. Vsetci sme sledovani. Pokial ide len o uvedomenie si takehoto faktu, je to ok. Pokial ta vsak tieto myslienky stale obtazuju, treba sa objednat na vysetrenie.