Bývanie zabezpečené firmou a odchod od rodičov.

Príspevok v téme: Bývanie zabezpečené firmou a odchod od rodičov.
Deku

Pekný deň prajem. Chcel by som sa len spýtať ako to je s ubytovaním, ktoré zabezpečuje firma, alebo napríklad fabrika, či, keď je napísané, že je zadarmo, je zadarmo len nájom, alebo aj časť energií.
Mám 19 a potreboval by som už opustiť mojich rodičov na dobro, povedzme, že ma netýrajú ani nič, ale necítim sa pri nich vôbec bezpečne, a tak by mi už prospelo odísť navždy. Zotavujem sa zo zdravotných problémov po dlhých rokoch, kvôli ktorým som bol neschopný ťažkej práce. Kto vie, či ju dokážem zvládnuť dnes, ale veľmi možností mi neostáva.
Mám totižto oslabené telo a zároveň slabé až žiadne zručnosti, či už technické alebo iné. V mojom živote nie je nik, na koho by som sa mohol obrátiť o pomoc, tak ak by vám niektorým napadlo ešte niečo iné, čo by som mohol skúsiť, tak by som bol rád, ak nie, tak veru, môžem len dúfať, že neumriem, aj keď v takejto situácii by to nebolo najhoršie, aspoň by bol konečne pokoj...

jeanValjean

Prehadzovanie problémov z jedného na druhého, výhovorky, neschopnosť, klamstvá, psychické poruchy a výsledok povolanie syn. !Určitá cesta!

Lix

Vyhodili ma z domu keď som mal 19. Bol som na ubytovni, ktorú platila agentúra, raz za 2 týždne som chodil do iných miest, kde sa dalo lacno ubytovať na víkend. A cez Vianoce som chodil do Bratislavy. Tam je to úplne normálne, že 24.12. poobede príde človek na ubytovňu a ubytuje sa na 1 týždeň. Ale dá sa aj v penzióne, odporúčam: Veľký Meder (Zelený domček, Veverička), Radava (Liska), Podhájska (Adria).
Ak zmeníš zamestnávateľa, nezabudni mu povedať, aby ti potvrdenie o príjme poslal na korešpondenčnú adresu. Napríklad v agentúre Index Nosluš aj keď im dáš korešpondenčnú adresu pri vypĺňaní zmluvy, tak to pošlú na adresu trvalého bydliska. Na konci roka im treba vyslovene povedať, kam to chceš. Aby si potom nemal problém s daňovým úradom.

Deku

Tomaas 12345, nechcem to veľmi rozoberať, ale povedzme, že teraz je to telo oslabené len kvôli nedostatočnej fyzickej aktivite počas dlhých rokov. Možno ešte trochu bolí, snažím sa to nevšímať, ale to by som mal zvládnuť prekúsnuť.
ahjajjaj je tu jedna fabrika, kde ponúkajú ubytovanie zdarma a vôbec nie zlý plat. Akurát čakám na telefonát, keďže cez víkend by mi mal volať zamestnávateľ ohľadom jedného pracovného miesta Predavača, čo by bolo veľmi fajn. Inakšie hej, chcem skúsiť ešte pri nich zotrvať a dať si čo najviac dokopy zdravie a aj niečo ušetriť ak sa mi podarí zamestnať niekde, kde budem práceschopný. Inakšie toto ani nie sú rodičia, aspoň ich už tak neberiem, skôr len nejakí spolubývajúci, ktorí sa rozhodli mať dieťa, ktoré aj tak celý čas nechali o samote. Je fakt, že mi dali fyzické potreby, ktoré som potreboval, čiže aspoň dačo, ale tu už sa nevrátim nikdy a úprimne aj keď sa niečo stane a zlyhám, tak radšej pyšne umriem s tým, že som skúsil žiť svoj život najlepšie ako som mohol. Heh, Niektorí ma tu asi ukameňujete, že si ich nevážim, avšak práve naopak, ja im chcem práve ubrať to utrpenie, ktoré im spôsobujem tým, že nespĺňam ich ideály, sny a predstavy toho, aký by som mal byť, taj aj ako to, že ma postili zdravotné problémy.

ahjajjaj

a teraz máš vo výhliadke nejakú prácu? Odporučila by som skúsiť niečo tak, že ešte bývaš u rodičov, a keď sa zdravotne pozbieraš, a vládzeš pracovať, vtedy až odísť. V tomto veku Ti verím, že máš rodičov a ich poučovania plné zuby, ale aj keby sa Ti naskytla práca inde, od rodičov sa odchádza v dobrom a tak, aby si sa kedykoľvek mohol vrátiť, keby Ti niečo nevyšlo. Navyše sa patrí rodičov aj pravidelne navštevovať.
Niektoré firmy zabezpečujú ubytovanie, ktoré treba platiť, ale je lacné. To sa treba vždy priamo spýtať zamestnávateľa a aby si to mal aj na papieri.