zlomenina vretennej kosti

Príspevok v téme: zlomenina vretennej kosti
sunka61

3.12.2019 pri páde z o schodov som utrpela zlomeninu dolnej časti vretennej kosti. Na druhý deň mi ruku operovali -museli kosť "zošrobovať". Pri kontrole 7.1.2020 mi lekár povedal, že okrem zlomeniny mám aj potrhané väzivo. Ruka od zápästia po končeky prstov je stále opuchnutá.Mám ísť na kontrolu až za 2 mesiace.Až potom budem chodiť na rehabilitáciu. Nemáte niekto skúsenosť, koľko môže trvať liečba?

swistica

Kazdopadne kontrola o dva mesiace je velmi dlho. Mala by si ist skor, s tym ze ti prsty opuchaju. Radsej ist zbytocne, ako ti ma potom doktor povedat, ze si nieco zanedbala. V nemocniciach vidavam ludi s ortezami na ruke. Nemala by si ju mat aj ty? Ved len tak nechat ruku bez znehybnenia? No neviem, mne sa ten postup nepaci. Nemozes ist na konzultaciu k inemu lekarovi?

sunka61

Sadru nemám, tú som mala len 12 hod, od večera do rána. Keď mi ruku zošrobovali, viac mi sadru nedali, mam to len zaviazane elastickým obväzom. 1x denne si to odbalím, namastím kostihojovou masťou alebo heparoidom - striedam ich. Trochu to odpuchne, ale z večera do rána mi znovu zapuchnú prsty. Zmierila som sa s tým, že to bude liečba na dlhšiu trať.
O liečbe akupunktúrou v takomto prípade (keď mám železo v ruke) som nepočula. Ani neviem, či to v okolí Topoľčian niekto robí.

sunka61

Áno, o 2 mesiace. Primár mi povedal, že vzhľadom k tomu potrhanému väzivu ma zatiaľ nepošle na rehabilitáciu, lebo tam by mi ruku vykrúcali a mohli by poškodiť väzivo, ktoré sa vraj pomaly hojí.