Poisťovna a zubár

Príspevok v téme: Poisťovna a zubár
Koala147

Dobrý deň, mam 22r. a chcem vas vopred poprosiť aby ste ma neodsudzovali... Nejak som to zanedbala a nebola som u zubára 6 rokov, šla som až včera ked sa mi trošku odštiepilo zo stoličky. (tam mi dala vložku). Sestrička mi povedala, že si všeetko platim kedže som nemala prevenciu. Urobila mi aj prevenciu a našla 3 dalšie kazy (čo sa zas za tie roky celkom aj da.. kedže predtym som mala len 1). Poslala ma na rontgen aj na hygienu. Zaujimalo by ma ako to teda bude s tymi ďalšimi kazmi či budem všeetko platiť alebo niečo preplati poisťovňa kedže na tento rok som už kvazi mala prevenciu. Neviete nahodou? Dakujem pekne :) Som v Dovere.

Sarah221

Treba sa starat o zuby. Mam len 20. A mne sa stala taka situacia ze som isla minuly rok k zubarke a to som bola naposledy u zubara pred 6timi rokmi a kaz som nemala ziadny ani teraz len som tam pekneee peniaze nechala :D :D. Bola som len zvedava ako mam na tom zuby :D skor zubarka nechapala ze mam pekne zuby na to ze som nechodila k zubarke :D

EV365

Preventívna prehliadka nezlepší stav zubov. Ide o špekuláciu doktorov, aby okrem zinkasovania poisťovne zinkasovali aj pacienta. Máš právo zmeniť doktora. Malé kazy sa zahoja samé. Zdravie zubov závisí od ich pravidelného posilovania = žuvania, napríklad tvrdé pečivo, oriešky, žuvačka. Tiež od pestrej stravy. Nezabudni na vitamín C, ktorý je dôležitý na stavbu kostí.