Dobrý deň, som bývalá anorektička a doteraz bol môj jedálniček asi taký, že som jedla stále dve jedlá dokola, a to bol biely jogurt s ovs. vločkami a orechami, a druhé: pohánkové vločky s Acidkom a avokádo...z tohto som PRIBRALA za rok 7 kíl!!! asi som si spomalila metabolizmus, už niekoľko rokov som nejedla nič varené...tak som sa naštvala a oddnes som začala jesť to, čo moja sestra a ostatní a oni vôbec nepriberajú:
R: tuniak v konzerve, graham. rožok, avokádo
D: jablko
Obed: zeleninovo-mäsové rizoto (malá porcia, lebo sa ešte toho bojím), cvikla
Olovrant: káva s mliekom
Večera bude: graham. rožok s cícerovou nátierkou, paprika, melta bez mlieka a cukru
večer si ešte možno dám odtučnený tvaroh so škoricou bez cukru...
Je takýto jedálniček lepší než ten jednostranný čo som jedla dovčera?
Ďakujem za odpovede :-)
môj jedálniček - dá sa tak schudnúť?
normalne by som na take nieco nemal odpisat. takyto ludia ako ty maju svoju pravdu a len si ju chcu nechat potvrdit inymi. ale mam chvilu cas, tak: nie. tvoj jedalnicek je destruckny. tak ako aj tvoja historia stravovania. zarabas si na nedozerne zdravotne problemy. budes chodit po nemocniciach az kym neumries v bolestiach predcasne. tak ako kopec tebe podobnych. len sa s tym nikto uz na instagrame nepochvali. ze vyzeraju v styridsiatke ako stareny a v patdesiatke zacnu trpiet parkinsom a inymi mentalnymi poruchami. nehovoriac o rozpadavajucom sa tele.
diety nefunguju, obmedzovanie nefunguje, spekulovanie nefunguje. jedine co funguje je pestra a rozmanita strava. ale toto nechces pocut. chces dostat tip na zazracny recept, potravinu. taka neexistuje, repto skoncis tak, ako pisem vyssie.
ak sa tomu chces vyhnut (ak este neboli napachane devastacne skody), tak musis jest vsetko. aspon trikrat do dna. a teraz pride to carovne a magicke. co chces pocut, len v inej farbe. nenapisem ti potraviny, pretoze NETREBA. jedine co je podstatne vediet je, ako telo potrebuje energiu. a to nasledovne:
- Na raňajky jesť prevažne tuky a bielkoviny. Minimum sacharidov. Len tuky ťa zasýtia. Po sacharidoch budeš cítiť po hodine znova hlad.
- Na obed jesť prevažne bielkoviny a tuky. Znova minimum sacharidov. 150-250 gramov mäsa a hlad “dojesť zeleninou”. Pretože 50-75 gramov mäsa a kopec zemiakov či ryže ťa do večera/večere NEZASÝTIA!
- Na večeru jesť prevažne sacharidy. Minimum tukov, bielkoviny sú v poriadku. Len sacharidy ti stihnú vytráviť, kým pôjdeš spať. Je to vhodná energia na večer.
VUalaaa. ake jednoduche. a mozes jest cokolvek a kolkokolvek, pretoze pri takomto sposobe stravovania nepriberies a budes vzdy syta. nebudes trpiet ziadnymi mentalnymi a ani fyzickymi poruchami. pretoze si mozes dopriat hocico. cela podstata je nie CO. ale KEDY.
diety su samo o sebe nezmysel. trvaju od-do. a co medzi nimi? zase obzerstvo??? ci mi nieco unika?.. cim viac sa budes obmedzovat, tym viac to bude neudrzatelne a tym viac budes trpiet. na co to je dobre??