SILNÉ NEVOLNOSTI. SKORO DVA ROKY!

Príspevok v téme: SILNÉ NEVOLNOSTI. SKORO DVA ROKY!
lucas123

Pekný deň Vám prajem,

chcel by som sa s vami podeliť a taktiež si aj trochu vyliať srdce nakoľko už neviem čo so sebou a lekári sú úplne mimo. Mám 23 rokov, študujem žurnalistiku a tento rok som mal mať štátnice, no od minulého leta 2018 mi je strašne zle od žalúdka na zvracanie - nikdy som však nezvracal. Začal som to riešiť, hneď a to gastroenterológom - hadica spravená, všetky výsledky negatívne, žiaden helikobakter a žalúdok je vraj v poriadku. (poslal ma taktiež na infektológie, kde parazity a podobné veci boli negatívne). Jedine čo mi zistil zo žalúdka je intolerancia na laktózu, sacharidy a diaminooxidázu (histamínová intolerancia). Na základe 50%-nej intolerancie ma poslal na imunológiu, že treba spraviť testy na potravinové alergie a HITku. Išiel som. Po mesiaci čakania na výsledky bolo všetko fajn. HITka sa z krvi nepotvrdila a pár alergií na veci, ktoré ani nekonzumujem. Tak som išiel riešiť ďalej, pretože môj gastro hneď od začiatku nevedel čo so mnou. Tak som išiel riešiť neurológa, pretože ma bolel chrbát aj sa mi hlava točila, búšenie srdca atď. Podotýkam, že stále mi bolo veľmi nevoľno od žalúdka. Doktorka na neurológií povedala, že som posťahovaný ale, že od chrbta mi zle nemôže byť. Dala mi lieky na točky, dorsiflex a klasické lieky na chrbát. Všetkému som dával čas no popritom som sa snažil dokončiť školu, čo bolo MEGA náročné pri mojom stave. Učte sa alebo robte bakalárku či seminárky, keď Vám je stále nevoľno na zvracanie.
Samozrejme, že nič nepomáhalo, zle od žalúdka stále pretrvávalo. Známi mi vybavil dobrého gastra v Šamoríne, ktorý sa ponúkol, že sa na mňa pozrie a keď to bude potrebné tak mi spraví opäť hadicu. Tak sa aj stalo a opäť žalúdok bol úplne v pohode vraj som tam mal len trochu žlče. Takže tu som zasa nepochodil. Nakoľko som z BA a do Šamorína sa mi ťažko chodilo tak som opäť navštívil gastro tu v BA. Stále som nosil vzorky na testy, všetko negatívne. V NOVEMBRI, skoro po 5 mesiacoch ho napadlo, že mi spraví aj on krv + hitku ale, že výsledky budú až po novom roku. Super. Takže v 2019 som si prišiel pre výsledky a hádajte čo? všetko úplne v poriadku. Na jednej strane sa človek teší, no na druhej strane pri dĺhopretrvavajúcich ťažkostiach si už aj praje aby tam niečo bolo a išiel sa liečiť. Keďže pán doktor bol natoľko ochotný, až mi povedal: "veď vygooglite si a ja už neviem čo s vami.". ďakujem veľmi pekne teda. Keďže som nevedel čo ďalej tak mi obvodný lekár povedal, že nech skúsim psychiatričku. To ma celkom zarazilo pretože mi to neprišlo ako psychický problém ale ok, išiel som. Samozrejme, že objednanie trvá mesiac. Do vtedy človek môže aj skapať. Ale dobre. Jediné čo mi pomáhalo bol Degan alebo Torekan, len tieto lieky sa nemôžu brať stále. Konečne som sa dočkal psychiatričky s ktorou som sa porozprával a na koniec mi dala antidepresíva - sertralin. Čudoval som sa pretože, ako som už spomínal, psychicky som sa cítil fajn. Hovorím si fajn tak vyskúšam lebo moja mama mala podobný problém ako ja, že jej bolo stále zle, len ona to mala z depresie. Tak teda som začal užívať Sertalin a ani po mesiaci som necítil zlepšenie. U druhej návštevy psychiatričky mi bola dávna zvýšená a ešte sa ma opýtala či mám v poriadku štítnu žľazu. Veru to ma nenapadlo, nie som lekár, som jej povedal. Tak na základe tohto som išiel k obvodnému, ktorý mi zobral krv a hodnota TSH bola zvýšená. Fajn, no teraz sa dostať ešte k endokrinológovi. Všade ma odmietli, na kramároch mi povedali, že pokiaľ nebývam na kramároch tak ma nezoberú. Toto sa môže diať asi iba na Slovensku. Nakoniec som si našiel súkromnú, samozrejme, že za poplatok ale tá ma zobrala do týždňa. Sono ukázalo, že je akoby "zdeformovaná trochu" a krv ukázala aj to, že TSH je opäť zvýšene a moja štítna žľaza sa bráni proti sebe samej. Takže som dostal Eutirox 25mg, ráno, ktorý teraz beriem už asi druhý mesiac.

Ešte také rýchle zhrnutie. Nevoľnosť prichádza hocikedy. Hneď po zobudení, niekedy po jedle, niekedy keď len tak idem von alebo nakúpiť potraviny. Sú dni kedy mi je úplne dobre ale potom sa to zasa vráti. Príklad dvakrát zjem napr. chleba s niečim a po tretíkrát mi je z toho istého zle. Ospalosť, únava, vyčerpanosť, búšenie srdca a nevoľnosť ma natoľko začali obmedzovať, že som sa rozhodol štúdium prerušiť. Nechodím ani na brigády, ani von pretože, buď mi je zle alebo sa bojím ísť niekam aby mi náhodou neprišlo zle. Je to veľmi nepríjemné, asi si to viete veľmi dobre predstaviť.

UPDATE:
Začal som pravidelne chodiť ku psychiatričke, ktorá mi ako prvý liek
prepísala sertralin. Ten mi prvých 7 mesiacov nerobil vôbec nič. Potom prešla na escitalopram u ktorého som cítil určitú úlavu, no problémy sa mi opäť vrátili. Teraz najnovšie beriem Mirzatén, po ktorom sa mi neuveritelne ulavilo no bojím sa, že niečo maskuje. Vždy, keď dlhšie sedím začne ma bolieť oblasť žalúdka, prirovnal by som to narazeným rebrám ale žíaden taký úraz sa mi nestal. Dnes, keď toto píšem, je mi opäť zle, na zvracanie a bojím sa, že sa mi to všetko vracia. Neviem už ako mám fungovať, toto nie je život.

Ak si niekto prešiel niečím podobným ako ja prosím koment. Naozaj som zúfalý.

Tomaas 12345

Napadlo ma žeby mohlo ísť o histaminovej intoleranciu lenže tu si vravel že ti testy robili a vyšli negatívne. Neviem o akú chorobu môže ísť, no viem ti poradiť zopár rád ako zlepšiť trávenie a teda aj priznaky. Chorobu týmto síce nevyliecis ale aspoň zmiernis príznaky.

Takže odporúčam ti piť teplú 37 stupňový vodu ktorá uľahčuje trávenie. Vyhni sa pitiu studenej vody, pretože tá stuzuje tuky a zhoršuje trávenie.

Ďalej ti odporúčam kúpiť kvalitné probiotiká z lekarne. Odporúčam ti tiež jesť jedlo po malých davkach. Rozkuskuj si jedlo na 8 časti a každú časť jedz po 15 minútach a teda za 2 hodiny máš zjedene jedlo.

Jedlo dôsledne pozuj aby bola z jedla v ústach kaša.

Ak všetky tieto rady dodržis tak sa tvoje trávenie zlepší a príznaky vymiznú alebo sa zlepšia.