Hlava, bolesť hlavy, neznáma bolesť hlavy

Príspevok v téme: Hlava, bolesť hlavy, neznáma bolesť hlavy
Rea179

Dobrý deň, nevzyknem sa radiť o mojom "zdravotnom stave" , či zdraví s inými ako s lekárom a už vôbec nie cez internet. Ale toto mi nedá a keďže nie som z tých, ktorý obehajú polku Slovenského zdravotníctva čo i len pri prvom kašlíku, chcem sa teda spýtať Vás a možno mi podaktorí dobre poradíte :).
Takže, mám 21, aktívne pracujem, šport je u mňa španielska dedina ale vzduch a pitný režim na správnom mieste. Priznávam, že nevediem najzdravší stýl života , keďže mám problém s príjmaním akejkoľvek potravy. Preto nerobím urýchlene závery ak mám nevoľnosti či závrate a pod. Všetko pripisujem tomu, som si toho vedomá. Skôr ako ma odpíšete musím sa spýtať na jednu z ťažkostí, ktorými som nikdy predtým neutrpela.
Posledné cca 3 týždne ma urpútne pichá vzadu v hlave. Je to skôr pulzujúca bolesť, ktorá ma nesprevádza po celý deň ale pri bežných činnostiach vystrelí a bodá tak príšerne, že sa to nedá vydržať. Akoby mi niekto hodil kľúčmi do temena. Najskôr som si to nevšímala, veď bolesť hlavy je úplne normálna. No ani po vyše troch týždňoch to neprechádza a mne to znepríjemňuje život. Nikdy som netrpela migrénami ale nepovedala by som, že to môže byť ona. Stretli ste sa s tým niekto niekedy? Nemám tento problém odkladať a mám zájisť za lekárom? Môže to byť bolesť, ktorá sa mi snaží naznačiť, že niečo nie je v poriadku? Nie som hypochonder ale začínam mať obavy. Za odpoveď vopred ďakujem.

Hhah

To je jasné, choď k obvodnej a ona Ti dá výmenný ku neurológovi. U neurológa sa dlho čaká, je ich nedostatok.

Proste sa daj obvodnou vyšetriť povedz jej čo Ti je, ona Ti povie svoj názor prípadne Ťa pošle aj k inému špecialistovi než neurológ a je. Bez výmenného, ale neodchádzaj. A u neurológa nasledjje vyšetrenie a vypytaj si MRI alebo CT hlavy. Neviem čo je dostačujúce alebo najlepšie v tomto prípade.

Neviem či sa dá ísť na MRI alebo CT hlavy aj rýchlejším spôsobom?

Dokiaľ toto nedoriešiš, cvič pravidelne na chrbticu. Ak to bude mať úspech, pravdepodobne je to z chrbtice, ale nie som lekár, nerozhodujem za nich. Preto p8šem pravdepodobne. ...

Najprv vylúč fyzické príčiny, až potom to daj za podmienené psychikou, prípadne porucha nervového systému.