predkozka

Príspevok v téme: predkozka
anria 44

ahojte nevie ako zacat , chcela by som opytat ,mozno aj viac menej muzov ,chalanov , ktory mali problem z predkozkou , no mam syna ,uz ma 11 rokov - ked bol maly tak mi doktorka kazala mu pretahovat predkozku ,islo mu to zle a strasne reval ,tak som to nechala tak s tym ze som si tom nasla clanky a zevraj by sa to nemalo robit a malo by sa to nechat na prirodu , ze vznikaju trhliny ,male poranenia a potom vznikaju infekcie a prilepneie predkozky .. takze som mu to uz nikdy nerobila ,raz sme boli ked mal 7 rokov na urologii ,lebo mu nieco kvapkalo s pipika ,a tam mu urobili vyter pipika ,vtedy som skoro skolabovala ,lebo to bolo ako horor ,museli sme ho drzat s muzom a maly vrieskal o zivot .. ked si na to sponiem robi sa mi mdlo ,a vtedy mi povedali ,ze ma uzku predkozku ,ze to treba urobit .. ja som na to nikdy nedostala odvahu s tym ist - no teraz sa mi dostal taky clanok o tychto veciach . ze to trebalo robit atd . uplne som vystrasena . maly ma 11 rokov bude mat 12 .. a uz aj ked sa sprchuje nepusta ma ani do kupelne ... a teraz vobec neviem co mam robit .. nemozem ani spavat koli tomu ,preco to maju chlapi takto zlozite ! su to tak intimne veci .. ved to by mala zariadit priroda .. ako sa to riesilo v minulosti .velmi davno ,pochybujem ,ze toto sa riesilo pradavno nejake predkozky ...... vobec neviem ako sa mam k tomu postavit .. a ked uz zacina mat pubertu .. prosim poradte mi .som z toho nestastna .

anria 44

Marek ďakujem za príspevok. Ale nad tým ani len neuvažujem. Nepoznala som chlapa s obriezkou. Žiadny moj frajer to nemal. A myslím že predkožka má taký význam ako viecko na očiach.

marek1251487

vobec to neries a chodte na obriezku. ja osobne keby sa mi narodil syn, urobim to hned po narodeni. predkozka je nanic a su s tym zbytocne problemy. ja som bol pred dvadsiatimi rokmi a som na tom lepsie ako predtym. sam nechapem, naco tam je. operaciu robia pomaly na vratnici. dva tyzdne vylezi/zahoji a ma kvalitnejsi zivot cely zivot. ak sa to komplikuje teraz, bude to horsie a horsie. pre teba, aj pre neho. ked pojde na obriezku, za rok si ani nespomeniete. je to hygienickejsie a zo zdravotneho hladiska vyhodne. a babam sa to tiez pozdava :) chapem, ze to je neprijemna predstava, ale nic na tom nebolelo. akurat to na tyzden opuchne. ked odpuchne, nite sa same rozsypu a do mesiaca ma nastroj plne funkcny. a budete mat cas a hlavu na dolezitejsie veci :)

anria 44

Manžela nemám. Takze netuším čo mám robiť. A neviem si predstaviť to synovi vysvetľovať. Keď sa už hanbi. Najväčší strach mám že keď bude mat 15 alebo 16 proste neviem. Keď bude už sexuálne aktívny. A nebude sa mi dať stiahnuť , že som mu ako matka spôsobila nejaku ujmu. Ja vôbec neviem ako to chodí . Či všetky matky na svete sú super a všetky to majú u chlapcov na poriadku. Chcela by som počuť. Že ono sa to v puberte samo spraví. Take niečo. Ja neviem. Tak ako majú ženy svoje prirodzenie ktoré sa prirodzene vyvyjalo. Úplne som z toho na prášky.

ahjajjaj

ahoj nešťastná matka. Nemôžeš teraz vedieť, či sa mu predkožka dá stiahnúť alebo nie. Podľa mňa by si mala požiadať manžela, aby chlapcovi povedal, ako sa má umývať. Žaluď pod predkožkou by sa mala umývať v závislosti od veku podľa toho, ako sa dá stiahnúť predkožka. Rozhodne ju treba sťahovať, nie však nasilu, aby to bolelo. Pri pravidelnom ale jemnom sťahovaní sa predkožka natiahne tak, aby sa dala stiahnúť celkom. Chlapec je už dosť veľký, a teraz je to už o ňom a o tom, ako sa mu to vysvetlí. Máš pravdu, v prírode sa nič nedeje nejak nasilu a lekárske zásahy bývajú v 70 % prípadov zbytočné a bolestivé. Ako keby niekomu preventívne vybrali slepé črevo.