Ahojte. Čo sa robí na zvýšenie tlaku? Mám nízky tlak - cca 100/80 a hocikedy sa kvôli tomu cítim veľmi slabo. Sú nejaké triky ako si tlak trochu zvýšiť?
NÍZKY KRVNÝ TLAK
No ja mam tlak 90/60 a je to strasne obcas... ale da sa s tym zit, len to chce pit vela tekutiiiiiiin :-)
ja ked som odpadla som mala 80/50. dostaal som dve infuzky,ale neviem coho,bola som v Bulharsku a nerozumela im nic.ale potom prisiel lekar co vedel po cesky a dal mi lieky,spravil EKG a povedal ze musim ist endokrinologovi, bo som mala aj vysoky tep 157/min
Takze si prisposob dietu-komplexne uhlohydraty, castejsie jest, male davky. O to viac, ked mate rodinnu historiu cukrovky. To je system predidenia.
diky, je možné, že je to aj ten nízky cukor v krvi. Už mi to raz niekto povedal a odvtedy nosím so sebou cukrík. Tak som si ho včera dala a po chvíli bolo všetko OK. Inak mám aj glukomer doma, lebo máme v rodine cukrovku. Cukor mám v poriadku, ale nie je asi možné si merať cukor keď mi je zle, lebo to nebýva často....
Popisovane priznaky mozu byt z hypoglykemie(nizko cukor v krvi) alebo nizko kyslik v krvi(teda okrem inych)
Hypoglykemia sa zisti lahko, ked sa citi osoba na zandletie, napije sa sladkeho dzusu napr a pocit za par minut zmizne. Da sa to odmerat aj na krvi. ale to by musela pri sebe mat glukomer a zmerat si glukozu prave v chvili slabosti.
To iste sa tyka merania sytenia krvi kyslikom. Existuju male prenosne merace na prst.
Hypyglykemia sa adresuje castejsim jedenim malych davok a komplexnych uhlohydratov(postupne vstrebavanie, hrubozrnne produkty, celozrnne)
Ak je to kvoli nizkemu hemoglobinu, treba brat extra zelezo(doplnky, napr glycinat)na vytvorenie viac cervenych krviniek
100/80 nie je tak nizky tlak, aby si koli tomu mala odpadavat, alebo nieco podobne.
ved je v podstate ok.
pi vela tekutin, sem tam kavu atd.
nebezpecna je hypotenzia az ked je diastola pod 60mmHg
Díky baby. Endokrynológovi chodím tak 2x ročne. Mám zníženú činnosť štítnej žľazy, ale neberiem lieky. Idem mu hneď zajtra zavolať a objednať si vyšetrenie.
presne toto sa mi stalo ais pred mesiacom.bola som v obchode,na dovolenke a z nicoo nic mi prislo teplo,starsn ezacalo hucat v halve,usiach,zatmelo sa mi pred ocami,nic som nepocula a odpadla.porobili mi tam vysetrenia ze urciet musim ist endokrinologicke.tak vyskusaj
No ja pijem každý deň zelený čaj v dosť veľkom množstve, tak neviem, či aj to tomu nejako nemôže napomáhať...
Dnes som bola hrať tenis a normálne sa mi zatmelo pred očami, začalo mi hučať v hlave a skoro som odpadla... neviem, čo s tým, lebo si nemyslím, že žijem nezdravo....
uff to neviem. ja mavam taktiez nizky tlaka vysoky tep a uz som odpadla niekolkokrat.zakazali mi colu, redbul, kavu,ale ze mam jest cokoladu