Ahojte. Čo sa robí na zvýšenie tlaku? Mám nízky tlak - cca 100/80 a hocikedy sa kvôli tomu cítim veľmi slabo. Sú nejaké triky ako si tlak trochu zvýšiť?
NÍZKY KRVNÝ TLAK
ahojte, nemame sice doma tlakomer, no u lekarky ke dmi merala uz skor a aj u babky ked som si merala som mala vzdy nizky cca 90/60. No ako ja nepocitujem, ze by mi nieco bolo... asi raz za cas (mozno raz za dva mesiace) sa stane, ze ak sa rychlo postavim,tak sa mi zatmie pred ocami, ale nikdy som neodpadla. Predvcerom vecer sme si merali u priatela tlak a mala som pod 60. Vcera to uz bolo lepsie, cez 90 a cez 60. no necitim sa zle. kavu nepijem, sladke jem,co sa tyka pitneho rezimu,priznam sa,nebol najlepsi, no uz mesiac drzim 90 dnovu dietu a denne vypijem vyse 1,5 litra vody, takze uz dlhsiu dobu mam dobry pitny rezim, teda neviem, co moze sposobovat ten nizky tlak...da sa s tym vobec nieco robit..alebo rovno zomriem? :D
ja tiez okolo 90 na 60 a citim sa ok.
Ahoj andrea!Ak mas rozne tazkosti,mala by si s tym ist na vysetrenia a lekari ti uz poradia ako sa tym veciam vyhnut.To tocenie hlyávy a zahmlievanie oci je moze byt priznak nizkeho tlaku,velmi silnej nolesti hlavy a roznych inych chorob.Ale prave preto,ze nevies presne, z coho mas taketo priznaky,mala by si s tym ist k lekarovi.Zdravie mas len jedno a ak si ho nebudes chranit,v starsom veku sa ti organizmus moze vypomstit,ze si ho zanedbala.
Ak mas viac zdravotnych tazkosti,chod na vysetrenia,lebo toto vsetko moze aj spolu suvisiet a to tocenie hlavy je prejav nizkeho tlaku alebo bolesti hlavy... Mala by si s tym ist k lekarovi.Zdravie ma byt vzdy na prvom mieste.To si pamataj,ked Ti bude zle!lebo je velmi dolezite chranit si ho,lebo sa ti to moze organizmus vratit v starsom veku,ze si ho zanedbala.
ahoj andrea...je mozne,ze mas aj cukrocku dedicnu,ale ak mas to podozrenie,daj sa radsej vysetrit...a ten nizky tlak sa da zlepsit...vsak uz vies ako... len moc to ani s tym sladkym neprehanaj.
100/80 a citis sa slabo? hmm...ja mam zvycajne okolo 80/60 a nejako zvlast to nepocitujem :) som taky pokojnejsi typ, ale to asi nie je tlakom, ci hej?
Tak ja sa tiez pripajam k nizkotlakovym - 90/70. Nastastie som este nikdy neodpadla, ale velakrat som mala uz namale. Riesim to tak, ze kazde rano vypijem min. 3 dcl vody a cez den nejdem bez flasky s vodou ani na krok, obcas je to natolko zle, ze si musim dat kavu, ale iba slabu, lebo so silnej mi ide srdce vyskocit:)Vtedy mi stupne na cca 120/80. V minulosti som to riesila aj zelezoma, ale iba nejaky mesiac. ze vraj dlhodobe uzivanie moze urobit nejaku sarapatu. A od vtedy mi pride zle asi tak 2x za mesiac....teraz sa s tym da zit:)
aj ja mavam nizky krvny tlak a trpim nim uz dlho.niekedy mavam aj 80/60,kedy ako... da sa proti tomu robit jedine to,ze si das raz za den kavu asem tam si das nieco co obsahuje vela cukru,ale ani s tym nesmies velmi prehanat,rob to len ak mas velmi nizky tlak a musis dodrziavat pitny rezim,to je tiez velmi dolezite...chodim na zdravotnu skolu,takze mam o tom vedomosti,dufam,ze som trosku pomohla...
ja mam tiez nizky tlak, zhruba tak 90/60 niekedy aj menej.pulz mam vzdy nad 100.a pri tom som nikdy neodpadla ale strasne sa mi tocieva hlava.brala som aj lieky ale moc nepomohli.tiez mi zakazali pit kolu a caj pretoze zvysuju tep.mam iba vela sportovat