som pol roka po zlomenine stavca c2 a c3 teraz na vozíku hýbem rukami a nohami po rehabilitácii, čo je možne očakávať načo si dávať pozor . ake je možné zlepšenie? stratil som cit aj na teplo a chlad a mám stuhlé celé telo
zlomený stavec C2 C3 a čiastočná lezia miechy
Man, potrebuješ zatnúť zuby a spraviť všetko, čo je v tvojich silách fyzických aj psychických, aby si sa dostal z vozíka na vlastné nohy. Tešiť sa a vkladať nádeje aj do "malých" úspechov. Istá nádej tu je a tá umiera posledná: lézia miechy je "len" čiastočná, bol si Kováčovej, už si dosiahol isté pokroky... K tomu sa potrebuješ obrniť aj "božskou" trpezlivosťou, nevzdávať sa, nevzdávať to. Porozmýšľať aj nad tým, prečo sa ti to stalo, uvedomiť si, kde si pochybil, chyby neopakovať - urobiť si poriadok v duši. Je to beh na dlhé trate.
Nakoľko si poskytol minimum info, tak ti viac k tomu neviem napísať, snáď len to, že aj pri rovnakej diagnóze je to čisto individuálna záležitosť: niekto ostane na vozíku, iný sa postaví na vlastné. Neviem, ako dopadneš ty, ale držím ti palce a prajem veľa šťastia, aby si sa z toho dostal.
Dosť problém je strata citu a tvrdé ťažko pohiblive prsty no ťažko sa to vysvetľuje
Keď to porovnáme veľa toho nie je čo som prišiel v októbri z Kováčovej no ako sa to vezme na vozíku sa už nadvihnem rukami a na posteli si sadnem čo ešte v Kováčovej nebolo pokrok tam je zuby si už umyjem a presuniem sa na vozíku
keď sa tak sústredíš na pokrok v liečbe, aký bol u Teba dosiahnutý za posledné dva mesiace, čo Ti z toho vychádza? Porovnaj obdobie posledného mesiaca.
Mám na nervovu sústavu vitamín B12 volá sa to celtican je to z Nemecka na odporučenie ergoterapeuta z Kováčovej vo vode som zatiaľ neabsolvoval nič ani v Kováčovej bazény v rekonštrukcii
vieš po poranení nervov trvá niekedy rok, niekedy aj viac, kým sa zregenerujú, resp. kým sa medzi inými náhradnými vytvoria podmienky na vykonávanie iných pohybov. Mal by si jemne cvičiť aj hlavou a krkom, očami, skúsiť napr. žuť žuvačku a pod. Taktiež si nejakým telovým mliekom každý deň masírovať ruky a nohy, tvár a krk. Na uzdravenie a regeneráciu poškodených nervov odporúčam Revitanerv Strong - sú to vitamíny skupiny B. Ako si na tom s pokusmi o pohyb vo vode?
Doktory nevedia ale že chce to čas . Áno v Kováčovej som bol
ahoj man, nevedno, čo očakávať. Len okrem samotnej rehabilitácie by si mal cvičiť viac a viac ako je predpísané. Lekári Ti čo hovoria?
Bol si v Kováčovej?