Chrípka? Alebo niečo vážne

Príspevok v téme: Chrípka? Alebo niečo vážne
Alien29

Ahojte, chcem sa poradiť, nakoľko idem z posledného.... Pred 2 dňami mi z nicoho nič začala horúčka, bolesť celého tela, kĺbov, hlavy, extrémna. Teplota sa pohybuje od 37.5 do 38.6 nie viac, ani menej. Užívam bežné lieky veľa tekutín, paracetamol. No abslutne sa to nezlepšuje. Pocitovo po 48h skôr horšie. Niejake rady, tipy, ďakujem

Tomaas 12345

ahjajjaj :

To s tým telovym mliekom môže byť pravda, za vyskúšanie to stojí.

Ja keď mám prehriate telo tak sa ovlazujem tak že si namáčam prsty do pohára so studenou vodou a potok mokrými prstami sa dotýkajú slabín, brucha a hrudnika.

Žeby sa dalo týmto spôsobom prechladnúť mi nepríde pravdepodobne, jedine že by som sa nachádzal pri ochladzovanie v chladnej izbe.

simka111

Na vypotenie je skvelý čajik šipka-lipa-baza....vypiť a šup pod perinu...človek sa zobudí celý spotený, šup do sprchy a potom na zohriatie zazvorový čajík ?

ahjajjaj

Milý Thomas, ovlažovanie celého tela vodou je v podstate to isté ako studené obklady alebo studená sprcha, len trochu šetrnejšie. Ešte šetrnejšie je napr. natrieť si celé telo telovým mliekom, ktoré trochu organizmus ochladí. Do teploty 38.5 alebo aj 39,00 sa však odporúča všeobecne antipyretikum: napr. Paralen, a nad týmito hodnotami chladná sprcha. Čo sa týka iba ovlažovanie rúk a nôh, kedysi to robievali v ľudovom liečiteľstve tak, že na ruky a nohy sa priložili kvasené uhorky ako obklad. Teda kvasené uhorky boli studené a mohlo to pôsobiť. Chyba vo výpočte je však tá, že ochladenie nepotrebuje iba hlava a končatiny. Lebo sa môže stať, že pri vysokej teplote má človek ľadové ruky a nohy, a pritom má horúčku. Potrebné je ochladiť celý organizmus. Ďalším problémom pri obkladoch/studenej sprche môže byť aj to, že človek z toho následne prechladne.
U syna som sa naučila, že keď má náhle vysokú teplotu a zle sa cíti, je to buď chrípka alebo angína. Ak je to angína, tak mu neúčinkujú antipyretiká a lepšie sa cíti asi 3. deň po tom, ako dostane antibiotiká. Ak má chrípku, cíti sa lepšie tiež zhruba o 3-4 dni, ale horúčka sa dá zraziť paralenom.

Tomaas 12345

swistica :

Možno vypotenie pomáha z dlhodobého hladiska znížiť teplotu, no rovnako tak teplotu zníži aj to o čom som napísal a je to pre pacienta ovela lahsie zvladnutelne a nehrozí pri tom krátkodobé prehriatie.

Tomaas 12345

swistica :

Vypotenie pod perinou je mýtus ktorému v súčasnosti veľa ľudí verí. Pri vypotenie pod perinou sa telesná teplota zvyšuje a hrozí prehriatie organizmu.

Ja som teplotoval už veľa krát a najviac mi pomohlo vyzliecť sa do treniek a pravidelne sa ovlazovat. Keď som skúšal ísť pod perinu teplota sa mi vždy zvýšila a bolo mi na umretie.

swistica

Tomas zavadzas nove liecebne metody :-)
Horucka sa predsa uz roky znizuje vypotenim pod perinou. Pomaha k tomu lipovy caj.

Tomaas 12345

V izbe si nastav takých 21 stupňov, vyzlec sa a buď len v trenkách, namacaj si prsty do pohára s vlažnou vodou a pravidelne si ovlazuj hrudník a slabiny. Týmto docielis zníženie teploty.