Neviem čo mám robiť..

Príspevok v téme: Neviem čo mám robiť..
Katka654578

Takéto veci si stále riešim sama so sebou, nerada sa o nich rozprávam, no tentokrát by som potrebovala aj názor druhých. Tak som si povedala, že to vyskúšam tu. Takže, poďme na to (Dopredu sa ospravedlňujem za dĺžku. Ani mne by sa to nechcelo čítať, takže vopred ďakujem za každú reakciu):

Mám priateľa, chodíme spolu už cez rok. Mám ho úprimne rada no viem, že nie tak veľmi ako on mňa. Čím sme dlhšie spolu, tým viac si uvedomujem, ako sme rozdielny, ako sa v mnohých situáciach naše názory rozdeľujú. On ma však má stále viac a viac rád.
Problém je aj v tom, že pred troma rokmi som chodila s jedným chlapcom no rozišli sme sa (nemali sme na seba veľa času, menil školu, ja som bola tiež v ťažkom ročníku, jednoducho toho bolo veľa). Ten chlapec si tiež našiel dievča, s oboma som sa často stretávala, keďže to dievča bola moja spolužiačka. Celé tie roky som ho však mala stále rada, chýbal mi, často som na neho myslela. Nikto nechápal prečo spolu chodia, keďže on bol/je úplne zlatý chlapec a ona...no, jednoducho do vzťahu išla len kvôli jednej veci. Pred nedávnom, na jednej oslave sa trochu pripil a začal rozprávať jeden príbeh o chlapcovi z ktorého (možno si to len ja doteraz namýšľam) vyplynulo, že ma má stále veľmi rád (možno aj ľúbi, ktovie), že nie je spokojný ale je šťastný lebo vidí, že človek ktorého má rád je šťastný (ten čas som už totiž mala terajšieho priateľa), začal púšťať pesničky od kapely ktorú zbožňujem. Pár dní po tejto oslave sa rozišiel s priateľkou.

No...a ja neviem čo mám robiť. Mám rada svojho priateľa ale celé tie roky som stále ľúbila/ľúbim vyššie spomínaného chlapca (predsa, bola to moja prvá láska ako sa hovorí). Mám pocit akoby som celý ten čas priateľa len vodila za nos, no ja ho mám naozaj rada, rada s ním trávim voľný čas, rada sa s ním rozprávam ale asi som sa zmýlila v tom, že ho ľúbim. Mám asi strach sa s ním rozísť, mám zmätok vo svojich pocitoch. S vyššie spomínaným chlapcom som toho mala taktiež aj oveľa viac spoločného. Nechcem priateľovi zlomiť srdce, bojím sa toho ale viem, že to by asi bolo najlepšie. Nie som teraz veľmi šťastná ale viem, kde by som mohla byť.

Keď si to teraz takto celé čítam, ani neviem či Vás prosím o nejakú radu, alebo som sa len jednoducho chcela vyrozprávať. Možno skôr len vyrozprávať, no aj za to Vám ďakujem.

pepe542

Bambi123...si si istá, že ide o chlapa či len o muža? Si príkladom ženy, ktorá s chlapom do styku ani neprišla. Načo Ti treba uvariť čas o 2 ráno...príde po mna o 6 ráno do mesta a drží mi vlasy na záchode...nebola si pod vplyvom keď si písala tento príspevok? Koľko už trvá tento stav...chlap by si mal túto submisivitu liečiť. Je to rodený domáci otrok. Kedy má čas na mužskú činnosť? Tebe to vôbec nevadí ? To si taká mantavá. Normálnu ženu by to muselo ponižovať. Toto je ženská predstava o hlave rodiny? Smutné. Takto vyzerá škodlivosť sociálnych sietí. Deformujú vedomie málo rozhodných a menej uvedomelých ľudí.
Katka654578 ...niečo k tej prvej láske... tiež... Posadnutosť láskou… alebo nezdravé podoby lásky

zena.pluska.sk

tiež... Posadnutosť láskou… alebo nezdravé podoby lásky

dennikn.sk

Bambi123

Ahoj, riešila som prednedávnom niečo podobné.
Z vlastnej skúsenosti: človek si časom začne idealizovať svoj predchádzajúci vzťah, zabudne na tie zlé veci, vlastnosti a sústredí sa len na tie dobré, ďalej sa snaží porovnávať často neporovnateľné veci.
Ja som sa rozhodla pre svojho terajšieho. Pretože BOL dôvod na rozchod, keď nastal. Či je to čas, žiarlivosť, nevera, alebo čokoľvek, tak ste sa rozišli. A to znamená, že nejaký problém sa v tom čase nedal prekonať. Teraz mám priateľa, ktorý ma neopusti, pretože všetko sa snažíme riešiť, komunikovať, pochopiť sa. Naučil má veľa veci, aj to, ako byt dobrým človekom, nemyslieť sebecky, a kopu iných veci. A vďaka tomu som sa doňho zamilovala, aj keď to nebola láska na prvý pohľad. Ale vážim si ho za to, čo pre mna robí, že mi ide uvariť čas o 2 ráno keď chcem :D že mi fenuje vlasy, že ma podporí keď mám nejaký sprostý nápad niečo začať robiť :D, že mi pomôže, keď niečo potrebujem, že má lubi takú aká som a že mi každé ráno po prebudení keď vyzerám ako strašidlo mi povie aká som krásna , že príde po mna o 6 ráno do mesta a drží mi vlasy na záchode, že si má zastane, keď mi niekto ublíži...A ver mi, že to sú veci, ktoré by ten môj bývalý pre mna nikdy neurobil.
V každom prípade je len na tebe ako sa rozhodneš. Ja som sa rozhodovala v prvom rade rozumom, a keď som odstránila zo svojho života bývalého, otvorila som bránu skutočnej láske tomuto priateľovi. A neľutujem :)

Cherry

A myslíš, že s tým do ktorého si zaľúbená to má budúcnosť? Ako sa on k tomu vlastne stavia? Mala by si ho s tým možno konfrontovať, následne tomu nechať voľný priebeh a keď uvidíš, že chce byť naozaj s tebou, že si stále perfektne rozumiete a že môžete byť spolu šťastný tak potom neni o čom a priateľ sa s tým bude musieť zmieriť. Len aby ti aj ten tvoj vyvolený ukázal, že mu na tebe naozaj záleží, inak si môžeš zbytočne pokaziť pekný vzťah kvoli rozmaru.

ahjajjaj

To je tak, odsťahovať sa na nejaký ostrov a nebyť v kontakte ani s jedným a neriešiť. A potom keď niektorý z nich človeku chýba...
ono to je na rovine nápadu, tie myšlienky o tom druhom, lebo nemožno ako by bolo, keby ste boli spolu. Zrejme tam bol dôvod na rozchod, keď ste sa rozišli. A tak isto, pri tom druhom máš pochybnosti. Mám z toho pocit, že ani jeden nie je pre Teba ten pravý.

Mindless1

Tak, ono rozhodnúť sa môžeš reálne len na základe toho, že si ich oboch budeš nejakú dobu testovať (rozprávať sa s nimi), že budeš v kontakte súčasne s obidvomi, čo sa ti však nepodarí, čiže celé toto zostane len na úrovni špekulácie. Ale ono to príde, príde čas dženderovania, už keď nás o tom informovali z každej strany, bez cenzúry, ťažko povedať, či za to možno ďakovať, Divočina!!!, vieš jak si ma vystrašila???, chodíš ako duch, urob mi kafe, nech sa upokojím, latte, pravé prso.

pepe542

Katka654578...Všetko najlepšie v Novom roku, veľa zdravia a správnych rozhodnutí Ti prajem. Pokiaľ možno na základe zdravého sedliackeho rozumu. Je totiž jedno ako sa rozhodneš. Ženám sa viac páči ísť za hlasom svojho srdca. Ale pred tým si zožeň vysoké rybárske čižmy, lebo to Ťa zavedie do takých sračiek v akých si ešte nebola. Veľké bude totiž Tvoje sklamanie keď zistíš, že ten vysnívaný je totiž úplne iný človek. Potom zas budeš banovať, že si nechala toho čo Ťa skutočne mal rád. Nech už urobíš čokoľvek, máš šancu 50/50. Asi toľko ľudí sa rozvádza. Nie je vylúčené ani to, že ostaneš nakoniec sama. Bude dosť samcov čo o Teba budú mať záujem, ale určite nie o manželstvo. Som v inej vekovej kategórii, dosť som toho prežil a môžem si dovoliť mentorovať .

Akonato

Napis tomu prvemu smsku "Aj ja ťa ĺúbim" a uvidis, co sa bude diat.Mozno ti odpise- " Ale ja som nehovoril o Tebe!' a problem mas vyrieseny.
Vies sama si si odpovedala-
1
mas rada terajsieho
2.
bojis sa rozist

Keby si toho prveho tak velni chcela, tak nehladis na nic Asi ta laska neni ani k jednemu taka spalujuca ako v romantickom filme.Raz to zazijes a potom uvidis

Carie

Ja moc nechapem preco ste sa rozisli s byvalym priatelom ked ste si tak rozumeli a mali sa tak radi. Ze ste toho mali vela a mali na seba menej casu? A myslis si ze zivot je prechadzka ruzovou zahradou? Co by ste robili v manzelstve, by ste sa rozisli pri najmensom probleme a potom roky rozmyslali ci sa nemate dat zas dokopy alebo zostat v novych vztahoch? On sa za tie roky mohol zmenit, sice ho stretavas, ale asi nie tak casto a nevies ako sa teraz sprava vo vztahu. Medzitym bol v inom vztahu ktory ho mohol dost zmenit. Mozes ho mat len zidealizovaneho. S tym sucasnym, zalezi ako moc ste rozdielny a ci viete robit kompromisy. Rozhodnut sa ale musis sama.