Biele vredy na koži - afrika

MichalZanzi

Nakoniec príčina bola Nairobi Fly, muška, ktoru sem pocas cyklónu privial vietor minulý týzden. Má v sebe toxickú látku pederin, ktorá spôsobiluje pluzgiere keď sa rozpučí na koži.
Ďakujem za pomoc.

zena

Ak máte možnosť, navštívte tam lekára. Dajte si poradiť v nejakom hoteli s medzinárodnou klientelou. Ak nie, potom si preštudujte letáčiky z jednotlivých ATB a nasaďte si také, čo majú širokospektrálne účinky, príp. sa v nich spomína, že sú určené o.i. aj na liečbu stafylokokových infekcií. To ale ide na váš vrub, takže najskôr odporúčam toho lekára.

zena

Nuž vyzerá to na zlatého stafylokoka, chcelo by to ATB, ale tie asi so sebou nemáte, či?
Vriedky si vydezinfikujte, prelepte a dodržiavajte maximálnu možnú ochranu. Nedotýkať sa, neškriabať...!!! Nezabúdajte aj na udržiavanie rúk v čistote.
Stafan sa šíri priamym kontaktom kože s kožou a infikovanými predmetmi. Pozor si treba dávať na požičiavanie vecí (odevy, obuv...), držte si oddelene uteráky, nelíhajte, nesadajte na rovnaké miesta... Izolujte sa čo najviac od ostatných, aby sa váš stav ešte viac nezhoršil.

MichalZanzi

Žial nemáme tu delagáta. Zistili sme, že nakazená je asi polovica domu v ktorom sme ubytovaní. Cca ešte dalsich 10 ludí.

zena

Michal, vyzerá to, že ste sa infikovali nejakým druhom stafylokoka. Máš tam delegáta, ďalší postup rieš s ním.