Ahojte, moze byt tlak vysoky aj pri psychickej poruche? Respektive ked som v chronickom strese ? Odkedy podnikam a mam velke stresy tak mam tlak vyssí... u lekarky som mal 140/90 doma si nemozem merat oebo ked som si
Meraval som mal vysoky lebo som sa bal hned ako som zbadal tlakomer ze bude vysoky ... a u lekara som maval cca 120-130/80 Len naposledy som tam siel trocha vytoceny a namerala mi 140 a naplasila ma a odvtedy ma boli hlava atd... beriem aj antodepreisva
Vysoky tlak
Mintenker, ako to tu čítam, Tvojím hlavným problémom ani nie je tak vysoký krvný tlak, ako skôr obavy z neho. Tie obavy by si si mal v prvom rade odbúrať. Moja rada: pravidelný pohyb - prechádzky, plávanie, zdravá výživa, pitný režim, relax. Keď tieto veci dodržíš, v priebehu 3 mesiacov sa krvný tlak môže upraviť. Keby sa predsa len neupravil, dostať naň lieky, ktoré pôsobia dobre a sú bez vedľajších účinkov. Vysoký krvný tlak je v podstate srdcovo-cievne ochorenie. Zle to znie, ale ak sa riadne liečiš, tak na to neumrieš ešte niekoľko desaťročí. Na pružnosť ciev dobre pôsobí vitamín C.
tlak máš dobrý,vysoký ťa ešte len čaká
No ja som vluse v strese ale odkedy mi namerala zasa vyssi tlak tak som mimo z toho..
Ano, psychika može zvyšovat krvný tlak. Daj si niečo na ukludnenie, magnezium od Jamesona, alebo guajacuran ten uvolnuje svalstvo a posobi proti uzkostiam. Len si vyber jedno z tychto dvoch, nekombinuj to spolu.
Neskušal som, chcem skúsit.. 4 krat som
Bol na kbt terapii ale myslel som he nepomaha ale musim to skusit znovu... difam ze tlak mam vyssi z psychiky nakolko mam echo srdca a vsemohne vysetrenia zasehou s negat. Vysledkom
no uz som sa zlakla, ze aj tu bude niekto radit wobenzym...
Ale k veci. Skus riesit tvoj stres. U psychologa sa mozes naucit dychove cvicenia na odburanie stresu. Skusal si uz nieco take?
Take nemam stresovat? Odvtedy mam aj tlak na hrudi odkedy mi povedali e mam vysoky tlak.... aj hoava ma boli ... dovredy som mal ine priznaky spojene len s uzkostou
Mintenker, kertideretvar? NEMÁŠ vysoký TK, ale len zvýšený a je to psychického pôvodu.