Daň za psa

Príspevok v téme: Daň za psa
Slecna_D

Ak niekto dostal psa ako šteňa a neplatil za neho daň cca 3 roky a chce začať platiť daň teraz tak ako to prebieha ? Musí zaplatiť za to od kedy ho má alebo ako sa to dá vyriešiť ?

Ďakujem za každú radu a pomoc.
Nie je to môj prípad ale jednej susedky ktorá sa mi zverila a nemá veľa peňazí ...

Mindless1

Ale neradil by som túto hru praktizovať s inými časťami, hoc´ po takom niečom, po takomto zásahu, po takomto dôslednom vnorení, už vôbec nemusíte riešiť žiadne vzťahy:-( Ale je tu nádej, nádej zomiera posledná, že by mi nejaký migrant prenajal, resp. predal na čas svojho pytóna kráľovského.

Mindless1

Ja sa vám čudujem, že robíte to, čo všetci a potom ste zvyčajne nešťastní. Veď logika spočíva v tom, že zdanené bude to, o čo bude najväčší záujem. Prečo si nevyberiete nejaké iné zvieratko alebo iného tvora. Podľa mňa môže mať človek dobrú zábavku aj rybičkami, ktoré sa volajú pyraňe, veď hra s názvom: odhryzne, neodhryzne má isto tiež svoje čaro.

zena

Ako som ti už napísala: "Sadzba dane sa odvíja od viacerých kritérií." Dôchodcovia platia menej ako iní zárobkovo činní, daň sa odvíja od rasy psa, obce/mesta...

EV365

Slecna_D: Aké problémy môže mať ak sa k nemu neprizná? Býva v dome alebo v byte? Zvieratá nepatria do obydlia.

Slecna_D

EV365 ..pretoze som jej vysvetlila ze ak jej na to pridu ...ked jej raz ujde pes alebo podobne ..tak moze mat z toho velke problemy ..tak sa rozhodla ze by chcela za neho normalne mesacne platit ale boji sa ze bude musiet spätne zaplatit za tie 2 ci 3 roky (uz neviem presne) co by bola velmi velka suma ...a nemyslim ze by mala nejaku danovu ulavu ..jedine koli tomu ze uz je na dôchodku ale to asi nic nemeni nie?

zena

Poradím ti. Pani pôjde na miestne príslušný úrad, vyplní daňové priznanie a zaplatí daň. Môžeš jej s tým pomôcť, ak si vyhľadáš internetovú stránku svojej obce/mesta, kde nájdeš konkrétne všeobecne záväzné nariadenia, ktoré ustanovujú podrobnosti týkajúce sa platenia dane za psa.Tam by mali byť uvedené aj prípadne podmienky, kedy je obyvateľ od platenia dane za psa oslobodený, resp. daň mu môže byť daň znížená. Sadzba dane sa totiž odvíja od viacerých kritérií.