Čo je to? Znamienko? Prosím pomoc

Príspevok v téme: Čo je to? Znamienko? Prosím pomoc
Monikssa1

Dobrý deň. Pred pol rokom som si našla istý výrastok pod bruškom, vzniklo to akokeby z ničoho nič, nezväčšuje sa to, ale desí ma to. Je to veľké asi ako šošovička a tvrdé, do polovice sa to dá akoby odlupnúť. Môže to byť znamienko? Prípadne, môže to byť nebezpečné? Je mi veľmi nepríjemné ísť za kožnou “len” kvôli tomu, ešte keď je to na takom mieste... :( ďakujem za každý koment.

swistica

Na chirurgiu a naslednu histologiu sa odosiela len velmi male percento pripadov. To len naozaj ak dermatolog vyhodnoti, ze ide o nieco vazne. Momentalne je prevencia nastavena tak, aby ludia bezali so vsetkym na kontrolu - co je ok, lebo sa tak predite vaznym problemom. No vaznych problemov v pomere s vystrasenymi pacientmi tolko nie je. Takze aj zakladatelka radsej nech na tu kontolu ide, no velmi pravdepodobne to skonci len vysetrenim cez dermatoskop a bude to pravdepodobne v poriadku.

antilooopa

To kukátko sa mimochodom nazýva dermatoskop a je to tak, ako píše zena. Ja by som rozhodne do toho útvaru nerýpala (a hlavne sa ho nesnažila odlúpnuť) a išla s tým k lekárovi. Ten už videl genitálií toľko, že ho to ťažko rozruší.

zena

Dermatológ cez to "kukátko" vie takmer so 100% istotou vyhodnotiť bezpečnosť tohto "znamienka", aj presne určiť o aký druh sa jedná. On odosiela pacienta na chirurgiu, kde ho niekoľkominútovým zákrokom v celosti vyrežú a ODOŠLÚ na histológiu! Takýto je postup, toto sa robí s každým znamienkom, lipómom...
Ak by sa lekár zachoval tak, ako si napísala ty, čo považujem za nepravdepodobné, môže sama požiadať o odstránenie.

swistica

Zena - ano, kludne nech ide ku koznemu, no on sa len na znamienko pozrie cez ,,kukatko,,. Je velmi mala pravdepodobnost, ze ju posle na odstranenie a naslednu histologiu.

zena

Smer kožný! Je to znamienko, nevyzerá nebezpečne, ale máš ho na takom mieste a v takom tvare, kedy je pre teba bezpečnejšie ho odstrániť. Až histológia potvrdí alebo vyvráti tvoje obavy.

pravdajelenjedna

kedže mám milion znamienok a uz mi asi 6 vyrezávali tak ti poviem, ze toto vyzerá veľmi v pohode a normálne :D a radšej sa ohol, nech je frajer spokojnejší