NESPAVOSŤ

Príspevok v téme: NESPAVOSŤ
RENDEZ

Už vyše mesiaca nemôžem vôbec zaspať v noci a ani počas dňa. Najprv so skúšal rôzne bylinkové čaje, vitamíny, Baldriparan a voľno predajne tablety z lekárne, no nič z toho nezaberalo. Samotné hypnotika mi tiež vôbec nezaberajú. Predtým Xanax, Agomelatine, Tritico. Pri týchto liekoch si pospím nanajvýš tri hodiny a mám z nich nevoľnosti. Samozrejme, že som absolvoval kadejaké lekárske vyšetrenia. Poraďte mi prosím niečo na tu nespavosť. Vopred ďakujem.

In blossom

Presla som si takou nespavostou. Asi mesiac trvala, z toho tyzden som nedokazala zaspat ani na minutu, asi najhorsie co som co sa zdravia tyka zazila. Je to zalezitost mozgu a ked ma momentalne nejaku poruchu v oblasti regulacie spanku, nepomoze nic, len ho skusit vratit do normalu. Takze minimalne hypnotika a anxiolytika. Ak je tam zapal, treba riesit zapal, ak cysta, treba ju eliminovat. Este mi pomohlo na noc si pustat na YT delta vlny na spanok, predtym autogenny trening (teraz pri nom zarucene zaspim, vtedy ani na chvilu). Z dlhodobeho hladiska obmedz kofein ( pozor nielen kava ale aj cierny, zeleny caj). A zdravy spankovy rezim, tzn. spat idealne medzi 21-01, kedy sa telo najviac regeneruje. Malokedy sa mi podari o 21 spat, ale vstavam o 5tej, takze ma to samo uspava v tom case. Treba sa vratit do prirodzenej rovnovahy.

Majka 15

Rendez.Skús spánkové laboratórium. Alebo dobrého psychiatra. Nemysli si že ti pomôžu nejaké čaje na spanie alebo niečo podobné

jeanValjean

Aj pre AjAj je to asi pohodlnosť alebo aj rýchla potreba zmeny emočného naboja +kontroverzná povaha dať si tabletku.Ak teda nemáš vrodené či získané poškodenie mozgu tak on je veliteľom a na jeho príkazy vykonáva telo korekcie.Ak ti to okolnosti dovolia povenuj sa autosugescii,dodržuj postup buď vytrvalí a pôjde to.Mne osobne to išlo samé a keď som sa dostal k literatúre tak na2 pokus bola autohypnoza 100%účinná,neuveriteľný pocit oddychu po 20min a prebudenie presne za 3 min.

ahjajjaj

nespavosť je záležitosť neurológie a psychiatrie. Ja som bola veľmi prekvapená, že kde človek ani nemyslí, že by sa to týkalo psychiatrie, aj to vedia psychiatrické lieky ovplyvniť. Na spánok si dávam podľa potreby 25 mg Atarax. Najlepšie by však bolo brať antidepresíva, ktoré Ti spánok pozitívne ovplyvnia, resp. myšlienky, ktoré Ti nedovolia zaspať, alebo skôr ich silu zjemnia.

Majka 15

To musíš vedieť ty prečo nemôžeš spať. Ak ti nezaberajú hypnotiká ako stilnox, tak máš proste smolu, už ti nič nepomôže proti nespavosti. Asi maš vážny zdravotný problém. Ak ti nepomohli ani naši doktori tak môžno pomôžu nejaký špecialisti v zahraničí. Alebo už nikdy poriadne spať nebudeš nikdy.