Zdravím, minulý štvrtok ma začalo dosť bolieť hrdlo a pokladal som to sa klasické zápalné mandle. Do soboty sa to stupňovalo až som nemohol vôbec prehĺtať dokonca ani vodu. Utekal som teda na pohotovosť, kde mi dali ATB a povedali že je to angína. V nedeľu v noci som chytil 39 horúčky, tak som v pondelok utekal obvodnému, odtiaľ na infekčné a tam ma hospitalizovali s infekcnou mononukleozou. V stredu som sa cítil už omnoho lepšie a dnes (štvrtok) už mi nič neni. Mandle odpuchli, povlak zmizol, bolesť ustúpila a od utorka som nemal vyššiu teplotu ako 36,5. Pečeňové testy som nemal ani jemne zvýšené a obličky sú takisto neni zväčšené. Prepustenie však vyzerá v nedohľadne, nikto mi tu neni schopný poriadne odpovedať, čo sa vlastne ide diať. Jediné čo sa tu somnou deje je, že denne iba dostávam tablety a nič iné. Nemáte s tým niekto skúsenosti, poprípade koľko by som sa tu ešte mohol zdržať? ATB mám do utorka. Ďakujem za každú odpoveď.?
Hospitalizácia pri infekčnej mononukleoze
Nevymýšľaj a počúvaj lekárov, len tak pre nič za nič ťa v nemocnici nedržia. To, že máš pečeň a obličky v poriadku ešte neznamená, že aj iné orgány máš v poriadku: slezina, pľúca... alebo iný zdravotný problém.
Možno len vyčkávajú či sa tvoj stav bude už len zlepšovať, alebo či sa nezopakuje znovu obdobie horúčky.