Úzkosť a spánok

Príspevok v téme: Úzkosť a spánok
Danielkka1

ahojte chcela by som poradit... uz par rokov mam problemy ked idem spať.. stava sa mi to tak 4krat za mesiac niekedy menej niekedy mam klud dlhsie... neda sa mi vobec zaspat a zazivam divne stavy... zacnem citit zovretu hrud ako keby sa nemozem nadychnut, ani z hlboka sa mi neda nadychnut do toho zacnem stresovat rozbusi sa mi srdce, dostanem navaly tepla a zimi triaska a tak musim si zasvietit svetlo a dajako sa ukludnit a tak hodinu mi trva kym zaspim... bola som uz aj na vysetreni ekg, mala som aj holter a doktor mi povedal ze uz dlho nevidel tak dobre vysledky co sa tyka srdiecka...ale tieto problemy stale pretrvavaju a dost mi to vadí... viem ze moc premyslam hlavne co keby a ako... ale mam spokojny zivot s priatelom nic mi nechyba, pracu jednoducho som spokojna...moze to byt nejaky psychicky blog?dost casto ma boli chrbtica... som trocha stresak a dokazem nad jednou vecou aj hodiny premyslat... je mozne ze srdiecko na to vsetko takto reaguje? za kazdy nazor budem vdacna ?????

Simpa3k

Zavidim ti tvoje 4 pripady do mesiaca. Ja ich mam tak 5 az 6 tyzdenne. Uz neviem ake to je spokojne si lahnut a zaspat uplne ako bezny clo ek do 15 minut.. No ja mam diagnostikovanu aj tetaniu. Kto vie mozno keby zbehnes k neurologovi a spravi ti vysetrenia tak aj tebe ju potvrdia. Ked pises ze casto stresujes skus aj magnezium a ako bolo uz spomenute.. Nieco na upokojenie pred spanim... Mne sa osvedcilo nepremyslat pri zaspavani no je to velmi zlozite kedze ja premyslam velmi rad a nad vsetkym a potom aj ked to tak necitim vo vnutry mi to asi sposobi nepokoj stres atd. Osobne ak spim s priatelkou a teda aj sa oddame nejakym hratkam po tom zaspim uplne bez problemov. Mozno pre to ze sa aj teoaku unavym a som spokojny a nad nicim nepremyslam. Neviem... Kazdopadne mne neurologicka povedala. Tu mate magnezium. A pokial nechcete uzivat dlhodobo antidepresiva naucte sa byt flegmatik mat nadhlad nad vsekym nicim sa nezatazovat nepremyslat nestresovat proste zit a mat na haku a bide vam lepsie... :D

swistica

Volnopredajne pripravky z lekarne s obsahom valeriany, medovky, chmelu.
4x do mesiaca nie je casto. Nestava sa ti to nahodou v nedelu, alebo posledny den dovolenky? To by bola relativne bezna zalezitost pred nastupom do prace.

Tomaas 12345

Bolo by fajn kebyže máš doma niečo na ukludnenie, ideálne nejaky benzodiazepín ktorý by si sa dala v prípade potreby. Už len ten pocit že v prípade že nebudeš vedieť zaspať si dáš benzodiazepín ktorý zaberie je fajn.