PROSÍM LEN SERIOZNE ODPOVEDE,ďakujem za pochopenie

Zuzana209

Ahoj, poďakovanie Bohu je podobné ako keby si ďakoval svojmu vlastnému drahému otcovi, ktorý je na teba dobrý a ktorého si veľmi vážiš...

Boh samozrejme vypočuje aj tvoje "formálne" poďakovanie, ktoré by si si niekde opísal na internete alebo z knihy..ale oveľa väčšiu radosť bude mať, ak mu to povieš osobne a úprimne..vlastnými slovami.

Napríklad:"Drahý otecko, z celého srdca ti ďakujem za...Si mojou radosťou a svetlom. Ďakujem ti, že ma zahŕňaš toľkou dobrotou. Chcem žiť tak, aby som tešil tvoje drahé sväté srdce. Túžim kráčať tvojimi cestami a žiť Tvojej prítomnosti. Ako prejav mojej úprimnej vďaky dávam si tiež toto predsavzatie...

Ak máš pocit, že ti Boh pomohol veľmi osobitne - môžeš mu sľúbiť, že vykonáš nežištne niečo dobré aby si Ho potešil...napr. pomôžeš niekomu v núdzi, budeš milý na niekoho kto sa k tebe zle zachoval atď.

Ak nemáš dobré spomienky na svojho otca, a nie je ti príjemné oslovenie Boha ako Otca - môžeš voči Nemu hovoriť prostredníctvom Pána Ježiša - teda ďakovať Mu ako tvojmu drahému Priateľovi..:-)