Intolerancia laktózy

zena

@ Tomáš, neraď, lebo tomu nerozumieš! Napíšem ti to len dvakrát: prvý a posledný. To, čo máš na mysli ty, je
"alergénová imunoterapia (desenzibilizácia)", a tá sa indikuje pri liečbe precitlivenosti na jed blanokrídleho hmyzu, peľ, prach, roztoče...
Pri potravinových intoleranciách a alergiách, ako aj alergiách na kozmetiku, lieky... to NEPLATÍ!!! Dotyčný NESMIE prísť do styku a alergénom! Ak to nie je laktózová intolerancia a HIT, MINIMUM sú 3 mesiace a môže sa stať, že danú potravinu začne tolerovať. Týka sa to len potravín, a tá doba môže byť aj rok.

@ Kolotocar, áno, môže - vyvolávajú ju AJ nevhodné a časté užívanie ATB! Pokiaľ máš intoleranciu na laktózu, musíš sa vyhýbať všetkým suplementom a liekom (Swistica), ktoré ju obsahujú!
Deficit enzýmu laktáza môže byť vrodený alebo získaný. Príčinou získaného deficitu okrem hore spomenutého môže byť vírusová infekcia dýchacích ciest, tráviaceho traktu, ako aj zápalové ochorenie sliznice tráviaceho systému.

Kolotocar

Ďakujem za odpovede. Swistica máš pravdu, asi to mám z toho, že som veľa a často prijímal mliečne výrobky a hlavne mlieko.
Tomaas 12345 - to je asi blbosť, na postupné pridávanie množstva laktózy si telo zvykne.
olejina - myslím kvôli tomu, či niektoré lieky (napr. na alergiu a pod.) nemôžu tú intoleranciu laktózy zapríčiniť.

swistica

Pricina vzniku intolerancie je zväcsa to, ze clovek prima urcitu potravinu vo velkych mnozstvach a casto. Takym pripadom je i mlieko, ktore je prakticky vsade. Laktozu obsahuje aj väcsina liekov.
Tomas12345 - pri intolerancii treba potravinu na dlsi cas uplne vysadit a nasledne konzumovat len v obmedzenom mnozstve.

Tomaas 12345

A skúšala si postupne zvyšovať dávku laktózy ? Ževraj takto sa dajú liečiť intolerancie keď postupne prijimas väčšie množstvá, telo si potom na to navykne.