Krv v moči u muža

Príspevok v téme: Krv v moči u muža
ElsaS

Dobrý deň.
Môj manžel bol vlani hospitalizovaný kvôli tomu, že v moči mal krv. Spravili mu CT vyšetrenie kde sa nič nenašlo tak mu cystoskopiou zistili zápal mechúra. Po vybratí antibiotík mu krv z moču zmizla.
Lenže teraz sa mu znova objavila. Pije rôzne čaje (brusnicový, zlatobyľ) krv sa objavuje tak každé 3 týždne. Niekedy je to len kúsok, inokedy má moč úplne tmavý ako ľadový čaj...čo to môže prosím vás byť? Myslíte, že mohli lekári niečo prehliadnuť a je to niečo vážnejšie než opakujúci sa zápal mechúra? Nič ho nebolí ani neštípe. Má 50 rokov.
Ďakujem vopred za vaše rady.

ahjajjaj

tumor v močovom mechúre býva u fajčiarov. Inak môže byť príčinou zápalu aj zadržiavanie moču. Každopádne sa odporúča urologický čaj a veľa piť, najlepšie čistú vodu.

ElsaS

Ale na cystoskopii bol pred rokom...mohlo sa tam niečo zmeniť. Ale ďakujem za pozitívnu odpoveď, že sono by malo ukázať nádor. To ma trochu ukľudnilo. Snáď to teda bude iba ten zápal... celé leto sa totiž krv v moči neobjavovala a začalo to znova iba teraz v zime. Tak to možno má súvis aj s tým chladom.

ElsaS

Znova sa sem ozývam. Boli sme teda na sone obličiek a močového mechúra. Nič závažné sa neukázalo. Doktor však povedal, že hnis sa v moči nenachádza takže je málo pravdepodobné, že ide o zápal ale môže sa stať... zatiaľ dostal len lieky na zastavenie krvácania. Tak nevieme...vraj ak to neprestane, má ísť znova na cystoskopiu (kamera do m. mechúra). Odhalilo by sono, prosím vás, ak by tam bolo niečo ako nádor? Alebo to nedokáže rozpoznať?

ElsaS

Nefajčí. Sono mu nerobili ale CT vyšetrenie neukázalo nič. A do mechúra mu zaviedli kameru cez močovú rúru (to je to vyšetrenie z názvom cystoskopia) a tam mu s tou kamerou nevideli nič okrem toho vtedajšieho zápalu... tak myslím, že ak by tam niečo bolo tak by to tou cystoskopiou videli...neviem

ahjajjaj

sono obličiek a močového mechúra mu nerobili? Fajčí? Takto sa prejavuje napr. aj tumor na močovom mechúri.