Psychopat

Príspevok v téme: Psychopat
Psychopath

Zdravím, domnievam sa, že moja dlhoročná kamarátka je psychopatka. Samozrejme, zakladam túto diskusiu čisto zo zvedavosti aby som si vypočula nazor iných a možno vyvratila/utvrdila sa v mojich domnienkach..
Túto moju kamarátku poznám od detstva, vždy bola iná, príliš extrovertná, drzá, urážala nie len svojich spolužiakov ale aj učiteľov, mala nejaké problémy v skole, lenže vždy jej všetko prešlo skrz to, že ju všetci brali s humorom a každý ju mal aj tak najradšej. My sme sa začali kamarátiť asi v druhej triede pretože aj mňa nejakým spôsobom priťahovala jej energia a rebelske správanie..napriek tomu, že som ju veľa krát prichytila pri manipulácii a klamstve, vždy to obrátila na druhých a vinu si priznala len vtedy, keď pochopila že ju strácam. Vždy veľmi vedela dobre hrať na city, aj keď o tých svojich nikdy nerozprávala a aj v tých najnepríjemnejšich situáciách sa vždy chovala sebavedomo a všetko obracala na srandu, sama o sebe tvrdí že má vyoperovanu hanbu a dokáže vybuchnúť iba vtedy, keď čelí kritike voči jej osobe. Dlho som toto jej správanie prehliadala a brala som ju ako veľmi vtipnu vždy optimisticky naladenu, ale keď sa mi začala vysmievať kvôli mojim problemom, zatiaľ čo tie jej som vždy musela hasiť ja, začala o mne šíriť klamstvá, okradala ma o veci a peniaze (vždy to aj tak obrátila na moju vinu, čo bolo absurdné), vždycky žiarlila na mojich iných kamarátov a chcela ma stále iba pre seba (čo je takisto pre dospelého človeka absurdné), rozhodla som sa, že už to tolerovať nebudem..
Nejaké rady, postrehy, názory?

emminar

Normalne jej to povedz ako si to napisala tu, ze mas toho plne zuby, nebudes to dalej znasat. Bud sa zacne pri tebe spravat normalne alebo proste prerusite kontakt

dandiena

Toto nie je dobrá a úprimná kamarátka ... ak chceš pokojný život, mala by si sa s ňou prestať baviť.. dobre si napísala, bude to psychopatka ...

Charles Bukowski

Vykašli sa na ňu. Zabudni ma ňu. Už sa spolu nekontaktujte. Každý nech si ide vlastnou cestou. Takéto kamarátstva su na velke H. Mal som kamosa zo zakladky, poznali sme sa 15 rokov, potom mu preplo v hlave a už sa nebavíme.

Tomaas 12345

Daj jej ultimátum, buď si vstúpi do svedomia a zmení svoje správanie alebo sa s ňou kamarátiť nebudeš.

Psychopath

Možno to bude znieť zvláštne, ale ono sa to skutočne nedá, osobné veci jej nerozprávam už niekoľko mesiacov, rozprávam s ňou len minimalne, ale jej to neprekáža, ona rozpráva neustále len o sebe, čiže tieto veci si nevšíma. Snažím sa s ňou tráviť minimum času, ale aj tak sú tu aktivity ktoré nás spájajú, čiže sa vidíme minimálne 2x do týždňa..

swistica

Vzdy si mozes vyberat s kym sa budes alebo nebudes kamaratit. V tom pripade, z toho ako si ju opisala, v pripade ze sa rozhodnes ukoncit kamaratstvo, tak asi by bolo dobre robit to postupne. Cize rozpravat sa len o formalnych veciach, ziadne osobne informacie, obmedzovat stretnutia a pisomny a telefonicky kontakt.