Rady na využitie a spracovanie ríbezlí, plus návod na ich mrazenie

Táto diskusia patrí k článku: Rady na využitie a spracovanie ríbezlí, plus návod na ich mrazenie
Rady na využitie a spracovanie ríbezlí, plus návod na ich mrazenie

Prvé plody v strapcoch dozrievajú už v čase letného slnovratu. Najrozšírenejšie sú červené, biele a čierne ríbezle. Mnohým sa ríbezle zdajú prikyslé, preto ich veľmi často miešajú s inými, sladšími druhmi ovocia, najčastejšie s jahodami a malinami. Ríbezle, samé alebo zmiešané s iným ovocím, môžeme použiť aj na koláč, prípadne z nich uvariť kompót.

danielocka

baby darí sa vám ríbezle alebo rozinky odšťaviť ? mám už starší odšťavovač a tak kukám po nejakom novom - ale ak máte niektorá taký čo odšťaví aj toto drobné ovocie tak šup sem s radou :)