Aké máte výdavky ?

Príspevok v téme: Aké máte výdavky ?
Bambi123

Ahojte, chcela by som sa opýtať aké máte príjmy a výdavky. Môj čistý mesačný plat je 700€. 200€ si snažím odkladať a 300 má vyjde telefón, auto, bývanie. Ale ja mám pocit, že nedokážem vyžiť z 200€, ktoré mi ostanú. Obzvlášť keď sú ako teraz Vianoce, iné sviatky blízkych. Nejaké tipy kde ušetriť?

Bionetla

Usetrit sa da na mobile, na pausali, dalej aj na aute na tankovani a tiez aj na jedle, ja som kedysi riadne nezmysly bola schopna kupovat, nastastie teraz si velmi dobre rozmyslim, co kupim :)

kmina

Je to aj o tých nárokoch aké máš, keby si si nekupovala zbytočnosti, oblečenie tak by si vedela, skús to, daj si detox napríklad od kupovania oblečenia :)

swistica

Usetrit sa da na telefone. Ved dnes uz vsetka komunikacia prebieha cez internet. Ak budes volat len v nevyhnutnych pripadoch, zmestis sa do 5 eur. Vykecavat mozes z domu cez rozne aplikacie.
Dalej sa mozes pridat do roznych skupin vzajomnej pomoci na socialnych sietach, kde ludia daruju a vymienaju veci.
Darceky su kapitola sama o sebe. Ak na nich v rodine trvate, urcite si maximalnu sumu. Aj za 10 - 15 eur sa da kupit pekna kniha alebo kozmetika, ktora urobi radost.

lalinka12

no 200 eur je dosť málo ak by si chcela ísť ešte aj niekam ísť si sadnúť s kamoškou alebo takto pred vianocami, keď by si chcela aj nejaké darčeky pokupovať tak to nie je bohviečo