Feromóny

pepe542

MaTo2452006...Neverte všetkému. Totiž niektorí vedci hovoria, že u človeka je vomeronazálny [Jacobsonov] orgán nefunkčný a zaniká ešte pred pôrodom. Veria tiež, že u dospelých ľudí neexistuje nervové spojenie medzi Jacobsonovým orgánom a mozgom. Narozdiel od plazov, ktorých prežitie je bezpodmienečne zavislé na tomto biologickom jave. A tak všetky fámy o feromónových voňavkách je hlúposť založená na zarábanie peňazí. Výrobcovia dobre vedia ako by ľudia radi zmanipulovali iného človeka aby ich ľúbil. A skutočne by Vám nevadilo keby Vás niekto miloval pomocou byliniek alebo voňaviek?? Veď život je oveľa zložitejší. Aj krajší. Nestačí sa len zamilovať. Treba riešiť kopu problémov. Myslíte, že to všetko vyriešite pomocou voňavky. Zahoďte naivitu a prijmite skutočnosť, že 50 percent manželstiev sa rozvádza bez ohľadu na to, ako sa dali dokpy. Prestaňte veriť, že TV je tu nato aby Vás zabávala. Za tým sú tiež peniaze. Žije z reklamy. Reklama je tým drahšia, čím je väčšia sledovanosť. A tak idú programy ktoré sú žiadané. Za večer dva romantické filmy, kriminálky, vraždy, seriály. To isté zamilovanosť. Nie je pre Vaše potešenie, ale aby sa naplnil zámer prírody udržať rod. To ostatné čo chémia vyvoláva je len bonus za ochotu. Pocit bezpečia, teplo, akoby by sme sa poznali 100 rokov. A všetko to ostatné. Však to poznáte. A aby ostala na to v mozgu silná emočná spomienka. Spomienka na chemickú reakciu ktorá to všetko vyvoláva a chuť robiť to znovu a znovu. A prečo stará láska nehrdzavie? Preto, že s ňou nežijeme a ostala nenaplnená. Tá chémia nikdy neodznela. Potom vyzerá po dlhšom čase krajšia ako v skutočnosti bola. Založiť peknú rodinu, je ako založiť prosperujúcu firmu. To sa dá len na pevných základoch a hodnotách, ktoré sa ani po rokoch nemenia.

jeanValjean

Určitá časť spektra sa určite dá zachytiť, otázka znie inak či vie či chce či ignoruje z nedostatku impulzov alebo je problém v synapsiách.

pepe542

Loj...Ty si nesedíš na kábli ale na Cycine /cudzie slovo.. abdc/ Teliesko na zachytenie feromónov pod nosom sa volá Jacobsonov orgán.

Loj

Swistica ved ja pisem o feromonoch prirodzenych co vydavaju ludia z oblasti genitalii, prsnikov, podpazusia a nie tych chemickych mixov o kolo ktorych mozno ani feromonon nepresiel :D
Lianka asi pouzivas zly typ vonavky kedze si stale sama, skus to prirodzenymi telesnymi feromonmi nie tymi vonavkovymi sajrajtmi ..

swistica

lianka - teraz citam , ze do vedlajsiej temy si napisala, ze dlho zijes sama a ze to je lepsie ako nefunkcny vztah. No tak asi tie feromonove vodicky nefunguju.

lianka22

použivam iba parfemy s feromony. Na trhu je ich vela, skusila som ich viac, ale jediny, s ktorym som spokojna je zo superlove

swistica

Feromove parfumy su marketingovy tah pre vsetkych, co nedavali pozor na biologii. Ktovie co do nich vyrobca pridal. Osobne by som to na seba nedavala, ale ved kazdy podla svojej vole.

January

Pochybujem, ze existuju feromonove vonavky, to bude daky odrb. Dolezite je, aby ste si vonali navzajom prirodzene.

Loj

Swistica mylis sa aj ludia vydavaju feromony cital som o tom. Dokonca aj o tom ze v nose mame feronazalny ustroj ktorym komunikujeme s druhymi ludmi. A zvierata celkovo komunikuju čuchom.
Vies to je ako debatovat o intuicii. Je to nieco co je tazke dokazat ale existuje to.