Stredná zdravotná škola alebo gymnázium

Príspevok v téme: Stredná zdravotná škola alebo gymnázium
lpmno1

Ahoj, chcela by som sa opýtať či sa mi oplatí ísť viac na gympel alebo SZŠ(odbor zubný asistent) keď chcem byť zubárka( chcem ísť aj na VŠ). Ja sa viac nakláňam na tú SZŠ pretože viem že je ťažke sa dostať na VŠ stomatológiu a tak už budem v tom mojom odbore a po skončení budem mať prácu ktorá ma bude baviť. Budem mať istotu že neskončim ako učiteľka. Len viem že na VŠ berú skôr z gympla pretože to človeka viac pripraví. Kráti sa mi čas a neviem sa rozhodnúť. Bola som aj na DOD a viac sa mi páčila ta SZŠ. Učim sa rada a na jednotky. Čiže problém s učením by nebol. Len sa bojím že ak by som šla na gympel tak náhodou nezrobím výšku a potom nebudem mať nič a budem robiť prácu ktorá ma baviť nebude.

Tomaas 12345

Tiež si myslím že to SZS je pre teba lepšia voľba, a podľa mňa ti to dá lepšie vedomostí než gymnázium na ktorom budeš mať i kopu zbytočných predmetov a nebudeš sa tak naplno môcť venovať tomu čomu chces.

swistica

Ak sa rozhodnes pre SZS, musis ratat s tym, ze sa budes musiet doucit gymnaziulnu biologiu, chemiu, fyziku. Ked sa chce, vsetko sa da. Mozes si zohnat ucebnice a poznamky z gymnazia a ucit sa napr. cez letne prazdniny. Realita je vsak taka, ze clovek si naplanuje, ale realne je uz lenivy.
Skus si vygoolit blog z blondynyzubarkou. Je tam viacero info o primackach a aj celom studiu.