Dva mesiace neutichajuci kasel

Príspevok v téme: Dva mesiace neutichajuci kasel
Arietta

Ahojte prosim velmi o pomoc. Stretol sa uz niekto s neutichajucim suchym kaslom? Neviem sa ho zbavit a uprimne povedane, trva to s prestavkami uz od leta, potom bolo na malu chvilu ok a teraz, posledne dva mesiace sa nim trapim stale. Pocas leta som ochorela, mala som upchaty nos a kaslala som, proste nejaka klasicka viroza. Brala som atb, kasel vsak po prelieceni neutichol, bol vsak skor produktivny. Trapila som sa s nim dalej, doktorka po dvoch tyzdnoch odporucila dorithricin a nijak sa k tomu dalej nevyjadrila. Na kratky cas to myslim aj zabralo. Teraz sa zrazu objavil kasel znova, no je suchy, drazdivy, akoby som mala nieco v krku ale nic nejde von. Zakazdym, co sa chcem zhlboka nadychnut, kaslem. Uzivala som uz aj sirup z lekarne ktory mi bol odporuceny na suchy drazdivy kasel, no nepomohlo. Obcas sa rano zo spanku zobudim na to, ze nutne potrebujem kaslat a nevie to prestat. Som z toho zufala je to ako zacarovany kruh a necitim sa vobec fit :( pritom nefajcim, nemam problem s hlienami, zdravo sa stravujem. Netusim z coho to moze byt a ako sa ho zbavit. Mate nejaky tip co by mi mohlo pomoct ? Dakujem za kazdu pripadnu radu.

anria 44

Ahoj. Toto vyskúšaj. Zevraj toto je neskutočný liek na kašeľ. Zatiaľ som to neskusala. Nemám dôvod. Ale keď budem mat kašeľ. Určite to vyskúšam.

simka111

Kašel môže byť aj psychosomatickeho pôvodu..nedusi ta niečo ????

Ale poradím ti dve bylinky, ak s prírodnou liečbou nemáš problém ? Skús materinu dúšku a skorocel, najlepšie vo forme čaju v rovnakom pomere.Dve šálky denne, ráno polhodinky pred raňajkami a večer pred večerou, alebo pred spaním. Ak nemáš možnosť piť čaj, tak aspoň pastilky, napr. Müllerové..
Za skúšku nič nedáš, tak veľa šťastia ?

zena

Arietta, nie je normálne, aby si takto a tak dlho kašľala. Tu pomôže LEN zistiť príčinu, tých môže byť viacero. Ako ti už napísala Jane, môže to byť čierny kašeľ alebo iné bakteriálne ochorenie DDC, alergia...
Takže naspäť k obvodnému a pýtaj sa na vyšetrenie k pneumológovi, ktorý ťa vyšetrí a v prípade potreby predpíše aj ATB. Ak budeš mať u neho výsledky v poriadku, potom to bude alergia a čaká ťa návšteva ambulancie alergiológa/imunológa. Nič iné ti n e p o m ô ž e!

Jane13

Ahoj, po prečítaní Tvojho príspevku o neutíchajúcom kašli...akoby som čitala o sebe. Pred 1,5 mesiacom po slabom prechladnutí ma začalo pri kašli pichať na hrudi. Dostala som ant. na zápal priedušiek a po týždni, keď som ich dobrala, tak ma chytil suchý kašeľ...presne tak, ako to opisuješ ty. Niekedy som mala pocit, že sa nemôžem ani nadýchnuť...po opätovnej návšteve u dr. mi robili vyšetrenia- odber krvi,rontgen. Nakoniec z krvi mi bolo zistené, že mám čierny kašel a boli mi opätovne nasadené ant.,ktoré beriem už 2 týždeň. Kašeľ stále je...ale lepší sa to.Takže skús požiadať o vyšetrenia-odbery. Mne ich teda dr. okamžite sám dal porobiť, keď som po týždni sa k nemu vrátila. Bola som sama prekvapená...že čierny kašeľ...ale že v dnešnej dobe sa opäť vracia a je toho veľa...

ahjajjaj

ahoj, príčinou dráždivého kašľa ráno môže byť aj nižšia kvalita vzduchu v spálni. Najmä teraz vo vykurovacom období tam môže byť veľmi suchý vzduch. Takže by som dala odparovače na radiátor, alebo v spálni rozložila sušičku prádla a vyvešala tam mokré prádlo.