Ahojte prosim velmi o pomoc. Stretol sa uz niekto s neutichajucim suchym kaslom? Neviem sa ho zbavit a uprimne povedane, trva to s prestavkami uz od leta, potom bolo na malu chvilu ok a teraz, posledne dva mesiace sa nim trapim stale. Pocas leta som ochorela, mala som upchaty nos a kaslala som, proste nejaka klasicka viroza. Brala som atb, kasel vsak po prelieceni neutichol, bol vsak skor produktivny. Trapila som sa s nim dalej, doktorka po dvoch tyzdnoch odporucila dorithricin a nijak sa k tomu dalej nevyjadrila. Na kratky cas to myslim aj zabralo. Teraz sa zrazu objavil kasel znova, no je suchy, drazdivy, akoby som mala nieco v krku ale nic nejde von. Zakazdym, co sa chcem zhlboka nadychnut, kaslem. Uzivala som uz aj sirup z lekarne ktory mi bol odporuceny na suchy drazdivy kasel, no nepomohlo. Obcas sa rano zo spanku zobudim na to, ze nutne potrebujem kaslat a nevie to prestat. Som z toho zufala je to ako zacarovany kruh a necitim sa vobec fit :( pritom nefajcim, nemam problem s hlienami, zdravo sa stravujem. Netusim z coho to moze byt a ako sa ho zbavit. Mate nejaky tip co by mi mohlo pomoct ? Dakujem za kazdu pripadnu radu.
Dva mesiace neutichajuci kasel
V akom čase sa budíš?
Pi výlučne teplé nápoje a jedz surovú cibuľu to ti riadne prečistí hrdlo.
Kašel môže byť aj psychosomatickeho pôvodu..nedusi ta niečo ????
Ale poradím ti dve bylinky, ak s prírodnou liečbou nemáš problém ? Skús materinu dúšku a skorocel, najlepšie vo forme čaju v rovnakom pomere.Dve šálky denne, ráno polhodinky pred raňajkami a večer pred večerou, alebo pred spaním. Ak nemáš možnosť piť čaj, tak aspoň pastilky, napr. Müllerové..
Za skúšku nič nedáš, tak veľa šťastia ?
Arietta, nie je normálne, aby si takto a tak dlho kašľala. Tu pomôže LEN zistiť príčinu, tých môže byť viacero. Ako ti už napísala Jane, môže to byť čierny kašeľ alebo iné bakteriálne ochorenie DDC, alergia...
Takže naspäť k obvodnému a pýtaj sa na vyšetrenie k pneumológovi, ktorý ťa vyšetrí a v prípade potreby predpíše aj ATB. Ak budeš mať u neho výsledky v poriadku, potom to bude alergia a čaká ťa návšteva ambulancie alergiológa/imunológa. Nič iné ti n e p o m ô ž e!
Ahoj, po prečítaní Tvojho príspevku o neutíchajúcom kašli...akoby som čitala o sebe. Pred 1,5 mesiacom po slabom prechladnutí ma začalo pri kašli pichať na hrudi. Dostala som ant. na zápal priedušiek a po týždni, keď som ich dobrala, tak ma chytil suchý kašeľ...presne tak, ako to opisuješ ty. Niekedy som mala pocit, že sa nemôžem ani nadýchnuť...po opätovnej návšteve u dr. mi robili vyšetrenia- odber krvi,rontgen. Nakoniec z krvi mi bolo zistené, že mám čierny kašel a boli mi opätovne nasadené ant.,ktoré beriem už 2 týždeň. Kašeľ stále je...ale lepší sa to.Takže skús požiadať o vyšetrenia-odbery. Mne ich teda dr. okamžite sám dal porobiť, keď som po týždni sa k nemu vrátila. Bola som sama prekvapená...že čierny kašeľ...ale že v dnešnej dobe sa opäť vracia a je toho veľa...
ahoj, príčinou dráždivého kašľa ráno môže byť aj nižšia kvalita vzduchu v spálni. Najmä teraz vo vykurovacom období tam môže byť veľmi suchý vzduch. Takže by som dala odparovače na radiátor, alebo v spálni rozložila sušičku prádla a vyvešala tam mokré prádlo.