Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Láska na par rokov alebo pohodlie na celý život a sloboda?

Príspevok v téme: Láska na par rokov alebo pohodlie na celý život a sloboda?
Shiksa

Rozhodujem sa medzi 2 mužmi. Jeden prachac, jeden ten, koho milujem. S kym mi je dobre.

Ten koho milujem a je mi s nim neskutočne dobre je starsi o 25r. V posteli to už zial absolútne nefunguje. Inak je dokonalý muž a jediny mne blizky človek okrem sestry. Je uz dlhšie rozvedený, všetko co mal, nechal zene a 2 dospelým deťom. Zaraba obycajne a nemyslím si, ze by ma hocijak zabezpecil.

Nepochadzam z bohatych pomerov. Otec sa nestaral a neplatil. Deti nikdy nechcel. Doma žijem so sestrou, matkou a bratom. So sestrou mam dobrý vztah, s matkou a bratom katastrofalny. Brat ma roky nenavidi len preto, ze raz sa so mnou bude musieť deliť. S matkou katolickou mam hrozny vztah, som uz dospela, študujem ale ona by mi večne rada rozkazovala, stara sa do mojho sukromia, vadia jej aj nohavice s hadim vzorom. Všetko co poviem a spravím je zle, nonstop len klebeti s jej sestrami na telefóne, o kazdej zene ktora je od nej mladsia. Brat je vulgarny, nasilny a agresivny po otcovi, rozkazuje jej a ona ho poslucha. Dnes som bola picca, cur-va, spi-na a všetko možné za to, ze našiel niekde v kúpeľni moj vlas. Matka mu absolútne nič nepovie ked mi nadava, je agresivny a vyhraza sa fyzickym napadnutím. Uz dlho to takto funguje, som mlada pekna baba hoci to počujem len vonku doma som len kazdy mozny vulgarizmus. Strasne sa drzim a snazim sa byt uz dlho silna no oni mi absolútne nicia sebauctu a chuť do života. Priatel toto nevie. Hanbim sa o tom hovorit. A povedal ze nejaky byt bude mať az od buduceho roka, takze tipujem ze žije niekde u kamaráta, ak nie tam, tak u exmanzelky.

No a teraz ma oslovil nejaký prachac a velmi ma chce. Viem, ze by ma zabezpecil, oslobodil od rodiny naveky, lebo mienim sa od nich okrem sestry absolútne odstrihnut. Bola by som slobodna, mohla si plniť sny, cestovat a mat pohodlny zivot. Tento rok koncim skolu. Navyse, je starsi len o 10 r. Všetky moje problémy by sa vyriesili, no aj tak by som asi šťastná nebola lebo ho nelubim a vkuse by som myslela na toho prveho. Asi človek fakt nemôže mať aj lasku, aj slobodu a peniaze. Musim si vybrať. Poraďte mi prosím. Ten prvý je uzasny, ale sama viem, ze uz tu možno nebude dlho. A ja zostanem tak bez deti, alebo s, najlepšie roky mi uteču, budem nezabezpecena a sama (s detmi) niekde s mačkami? To by bola moja daň za to, ze si vyberiem podľa srdca. A môžem mať na druhej strane všetko okrem lasky na cely život. Najma sa oslobodím od rodiny..Nenávidím fakt, ze si musim vybrat a ze pri akomkoľvek rozhodnuti budem ľutovať. Poraďte prosím.

Charles Bukowski

Keď ti nevadí, že si ťa muž chce kúpiť ako tovar v obchode len preto ako vyzeráš (a nebudeš tak vyzerať večne), tak si kľudne vyber toho pracháča.
Slovo "zabezpečil je len eufemizmus pre "kúpil". ;)

Hhah

Z morálneho hľadiska Ti poviem, nevyberám si ani tak čo bude pre Tvoj prospech, ale čo dáš druhému. A na svadbe sa sľubujú isté sľuby, nemajú sa hovoriť len tak do vetra a klamať. Nemā si človek niekoho brať z vypočítavosti, ani kamarátky nemāme mať len pre jednu vec. Vzťahy popravde nemajú byť založené na tom, čo mi druhý dá. Iba na tom. ... Na budúcnosť māme myslieť, to je pravda, ale prečo sa ustarostievať keď je človek zdravý a niečo zarobím, aby som skromné žila aj sama. To je ešte veľmi veľmi dobrý a voľný život, viď dá sa porovnať.