Ahojte.
Budem vďačná za všetky rady.
Mám 26 rokov a mám priateľa 8 mesiacov. Je odo mňa mladší o 2 roky. Je s ním dobre, rozumieme si, len akurát mám problém s dôverou. Mala som predtým dlhoročný vzťah 7 rokov, tam sa mi to všetko zrútilo. Prišla som mu na neveru. Teraz to zastalo vo mne, ja som dlho nechcela ani priateľa, dať si pauzu, ale on mi došiel do cesty a povedala som si, že prečo neskúsiť. Máme spoločné záľuby, hudbu, je fajn, iba tá dôvera... Je často na instagrame. To mi najviac vadí. Už mi len to vadí, keď viem, že chcel jednu babu kedysi, tak jej lajkuje fotky stále. Ja viem, že na to nič nie je, tiež neviem prečo to musím tak tragicky brať a hlavne raz to beriem, že mi to je jedno a druhý krát som úplne z toho smutná. Už som mu to aj povedala, že mi vadí, že je stále na instagrame a hlavne som si všimla dnes, že keď mu príde na Instagram nejaká správa, tak sa mu len ukáže, že hlásenie. A takéto maličkosti ma zabíjajú. Začínam sa cítiť, že som veľmi žiarlivá a on si to už tiež všimol a nikdy som taká nebola. Dosť sa už podceňujem a viem, že chlapi nemajú radi ženy, ktoré nie sú sebavedomé. Už skúšam všetko, aby som si svoje myšlienky inde zahnala napr. športom, ale príde večer a zrútim sa. Bojujem sama so sebou a bojím sa, ak by sme sa rozišli, že by sa to zopakovalo aj v novom vzťahu. Nemyslím si, že som nejak škaredá, skôr prirodzený typ. Prišla som aj na to, že neviem sa ni tak zabaviť ako kedysi. Ten predošlý, s ktorým som bola dlhé roky, tak mi trošku dopomohol, že mám nízke sebavedomie. Keď sme sa rozišli, mali sme dlhý telefonát, lebo som zistila, že si našiel inú, kým som bola na škole a povedal mi také veci, samozrejme ja som sa pýtala, že ona má väčšie prsia, s varením je to tiež lepšie, lebo ona má viac rokov a dozvedela som sa od jeho rodičov aj to, že im povedal, že ani ten sex nebol taký dobrý. Dosť ma to urazilo, lebo mňa tie dlhé roky chválil a teraz, keď mi niečo pekné povie súčasný partner, tak to beriem s rezervou. A viem tiež, že sa mu páčia ženy s veľkými predkami a predstava, že aby ma niekto podviedol už si to nedokážem predstaviť. A keď si len spomeniem na to, že si s niekym píše, tak mám žalúdočné kŕče a nechcem si ničiť zdravie. Ale zase ho ľúbim, to je ten problém.
Nízke sebavedomie
Každému ďakujem či za rady alebo názory.
Už som sa s ním porozprávala a priamo som mu povedala, že čo mi vadí a keď to nezmení tak to nemá zmyseľ, lebo by som sa iba zbytočne trápila. Ale tiež si musím svoje negatívne myšlienky zmeniť a nesťažovať sa toľko.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
mne by velmi vadilo uz len to, ze lajkuje fotky inym babam.
Bez ohladu na to, ci mas vztah alebo nie, minulost ta zmenila. Ty s tym mozes nieco urobit. Vsetko, uplne vsetko je v nasej hlave. Prezit taky rozchod, aky si prezila Ty, je iba zaciatok. Mozes z toho ziskat, ak sa nevzdas. Nerob to pre svoj terajsi vztah, ale pre seba. Ak dokazes kontrolovat myslienky, ziskas stabilitu a nadhlad, kontrolu nad sebou aj nad tym, ako zvladnes zivotne situacie. Sama som presla takmer tym istym, co Ty. Ibaze ja som bola este v tom 7 rocnom vztahu aj psychicky deptana chorobnym ziarlivcom. Ale vsetko sa da. Potrva to, ale nevzdaj to.
"Lajkuje jej fotky stale a na tom nic nieje" , hmm zaujimave. Ja by som sa chcel opytat, ze kde je tvoja hranica? To nieje normalne urcite, to je forma zaujmu, to ti nevadi? Takto dnes vznikaju nevery, staci klik, ten druhy vie, ze sa mu pacis a potom je to ovela jednoduchsie.
Ak chces mat sebavedomie, musis si urcit hranice a dat tomu druhemu pocitit svoju hodnotu, inac to nebude lepsie. On to vyciti, ze je na koni, ze ustupujes, tvoju neistotu a potom ta bude mat automaticky za menej, ked mu dovolis taketo spravanie. Vela muzov, ale aj zien to potom zneuzije.
Ak ta niekto nechal, mozno to urobil prave pre to. Skus nad tym pouvazovat.
No a teraz vazne, ty si sa dozvedela od rodicov, ze ste mali zly sex? to vazne, hej? :D ale pobavilo
ahoj, myslím, že by si to mohla kontrolovať rozumom. Bývalý partner Ťa nepodviedol preto, že iná baba má väčšie či menšie prsia, ale preto, že bol citovo plochý a nemal Ťa dostatočne rád. Nie je to Tvoja chyba. On si Ťa jednoducho nezaslúžil. Čo sa týka kvality sexu, ono je to vždy o dvoch, nie len o jednom, takže ani tam si nič nevyčítaj, a je to blbé, keď sa niečo také dozvieš od iných...navyše - teraz má novú priateľku a ako sa hovorí, nová metla dobre zametá, keď sa vytratí čaro novosti, možno ani tá mu nebude pasovať...
Aký je Tvoj súčasný priateľ, zisťuješ teraz. Si pekná a inteligentná mladá baba, Tvoj priateľ si Ťa nevybral náhodou, ale preto, že si sa mu zapáčila. Či Ti bude verný, alebo aké sú jeho morálne kvality, to neviem. Keby Ťa podviedol, bolo by to o jeho morálnych kvalitách a nie o Tvojich psychických či telesných. Nedávaj si za chybu to, čím hrešia iní ľudia!