Cukrovka test

Príspevok v téme: Cukrovka test
michael

Zdravim, mam dost silne podozrenie na cukrovku. Vypijem strasne vela vody a v noci dost casto chodim na WC. Takisto pocitujem akoby zahmlene videnie. Sice som nejako vyrazne neschudol no aj tak by som sa rad dal pre istotu otestovat.

Co ma vsak trapi je to, ze vcera vecer ked som sa uz rozhodol, ze v pohdenlok pojdem na testy zacalo ma boliet dolu na chrbte akoby oblicky. Takisto ma miestami zalieval studeny pot(mozno zo stresu), no vobec sa mi nedalo zaspat.

Pred tym nez pojdem zajtra k svojej lekarke by som si chcel spravit orientacny test na cukor. Chcel by som si kupit v lekarni jeden z tych testov a presvedcit sa. Tu by som ale potreboval poradit. Ktory, z tychto testov je najlepsi a ako sa testovat. Rano nalacno? Po jedeni?

Dakujem

ahjajjaj

Michael, z toho, že si si raz ráno nalačno odmeral hladinu cukru z krvi a mal si dobrý výsledok, ešte nemôžeš vedieť, či nemáš diabetes. Odporúčam, aby si si ho zmeral aj 1 hodinu po raňajkách. Na raňajky si môžeš dať jeden biely rožok so šunkou a pohár ovocného džúsu. Keď si odmeriaš hladinu cukru hodinu po tomto jedle, nemala by byť jeho hodnota vyššia ako 7,8.

Bubuu

4,9 je dobrá hodnota. Prečo piješ vilcacoru? Funguje ako tetracyklin. Ak potrebuješ antibiotiká, kúp si supermarkete grepfruit a jedz ho ráno a večer po pár mesiačikoch. Každé antibiotikum je škodlivé a malo by sa jesť iba ak je to nevyhnutné. Vrátane grepu. Z bolesti obličiek si veľa nerob. Seď v teple a pi tekutiny - polievku, čaje... Nie chemicky konzervované sirupy, tie zabíjajú črevné baktérie a oslabujú imunitu.

michael

Dakujem za odpoved, no skor nez si odpisal som si stihol kupit glukomer... namerana hodnota nalacno bola 4.9 co by asi malo byt v poriadku.

Teraz len rozmyslam ci za bolest nemoze nespravne poloha tela, kedze som cely den prelezal v nie najlepsich polohach.

Taktiez ma napada, ze som zacal uzivat preventivne na zimu caj z kory Vilcacory , kde odporucana davka bola 10g na 3 davky pocas dna. Ja som na to pozabudol a vypil som to cele az vecer pred spanim.

Bubuu

Oprava:

Hladina cukru kolíše každému človeku. Iná je o hlade, po jedle, v strese... V laboratóriu sa robí test na 3 mesačný priemer, to má výpovednú hodnotu o cukrovke. Na bolesti obličkochrbta pomáha napiť sa. Testy nechaj na doktorov.

Cukrovka má fázy: únava - lieky - inzulín - amutácie - smrť. Je dobré jej predchádzať zdravým životným štýlom: pravidelne zdravo jesť, športovať, vyspať sa, neststrovať sa...

Bubuu

Hladina cukro kolíše každému človeku po jedlo, ak je hladný, ak je v strese... V laboratóriu sa robí test na 3 mesačný priemer, a tam už má výpovednú hodnotu. Na bolesti obličkochrbta pomáha papiť sa. Ale to robíš. Testy nechaj na doktorov, a nie na diskusné fórum.