uzkost a spanok

Príspevok v téme: uzkost a spanok
Nikkki

Ahojte, trpim problemami zleho spanku a aj uzskostami, prioritne riesim ale zly spanok, ktory mam nedostatocny uz roky. Chcem sa opytat, ci nespavost niekto uspesne riesil a vyriesil uzivanim antidepresiv? ALebo byliniek? Pripadne ci niekomu z vas antidepresiva pomohli napravit spanok a po vysadeni uz ostla spanok v poriadku.... dakujem vopred za odpovede

MarciH

Ak trpíš úzkosťami a nespavosťou pravidelne, skús sa samej sebe opýtať: Aká je príčina mojej úzkosti? Prečo nemám pokojný spánok? Aké myšlienky mi v noci chodia hlavou? Som toho názoru, že každá úzkosť (nespavosť, depresia, agresia) si pýta tvoju pozornosť. Bude klopať na dvere, pokým ju nevypočuješ. V tejto téme som napísala aj blog, ak budeš mať chuť, prečítaj si ho;) novapsychologia.sk

9titinka5

me velmi pomohli kavapky cbd uzivam 20 perc od vitariana, upravil sa mi spanok nebudim sa v noci a aj na tetaniu citim ze mi je lepsie nemam take busenie srdca a zavraty

chryzantenka

mne celkom zaberal jednu dobu tryptofan, potom som nasla 5-HTP - kapsule sa to vola od sunday natural a je to silnejsie ako tryptofan, celkovo mam lepsiu naladu nemam take caste vykyvy,je volno predajny tiez

ahjajjaj

užívam ráno Sertralin Actavis a večer Prothiaden. Spávam asi 9-10 hodín denne a robí mi to dobre. Beriem ich necelé dva týždne a lieky zapôsobili už druhý deň, ako som ich začala užívať.

Tutenstein_xD

Tak napríklad mne sa nedalo spávať vôbec. Celé noci som bol hore a nevládal som už ísť ani do roboty. Keď som aj zaspal, tak som sa zobudil počas noci aj 10 krát. Začalo to minulý rok. Asi to bude životnými situáciami, ktoré ma postretli.

Nevhodná práca, v ktorej som robil 12 a 16 hodinové služby, kde som bol celý čas pred 4 monitormi a taktiež som nemal po robote kam chodiť, tak som aj doma bol celé dni za počítačom, takže mi mozog pracoval vkuse a nemal si čas kedy oddýchnuť.

Ďalšia vec je tá, že mi minulý rok umrel kamarát, ktorý mal ťažkú chorobu a neustále som naňho myslel a neprejde asi deň, že by som si naňho nespomenul.

Tento rok sme museli dať utratiť môjho domáceho miláčika, ktorého som mal asi 13 rokov. Bola to mačička na ktorú som si už navykol od dieťaťa, takže mi to taktiež nebolo vôbec jedno.

Od minulého roka som sa staral o starú mamu, pretože to moja mama sama nezvládala, takže som nepracoval rok. Teraz sme ju umiestnili do zariadenia na tri mesiace a uvidí sa, čo bude ďalej.

Asi to všetko na mňa vyplývalo a jednoducho som nemohol spávať a stále som myslel na tieto veci. Doktorka mi nasadila liečbu. Beriem jednu tabletu večer a spím ako normálny človek. Problém je ale v tom, že raz som si tabletku večer nezobral, pretože mi skôr došli a nespal som celú noc. Som asi odkázaný už len na liekoch, aby som vôbec večer zaspal.

Nehovoriac o tom, že som nastúpil do novej roboty a hneď som skončil na PN, pretože som mal problém s nohou na ktorú sa mi nedalo ani stupiť, takže hneď som si spravil dobré meno v novej robote. Takže je to zatiaľ takto. Ale snažím sa to brať čo najpozitívnejšie, že nič sa nejde, ale oklamať mozog asi neoklamem.