Kamarátka je alkoholička

Príspevok v téme: Kamarátka je alkoholička
Silviaia

Ahojte,

Moja kamarátka je alkoholička. Je závislá na alkohole a tiež na životnom štýle, ktorý žije. Má 26 rokov a pije takmer každý deň, 5-6krat do týždňa tvrdý alkohol ktorý by som počítala skôr na fľaše ako na poldecaky, niekdy pije aj počas dňa víno alebo pivo alebo aj tvrdý alkohol, čiže ani nevyzriezvie. Každý deň party do rána. Trvá to tak 7 rokov, ale posledné 2 roky sú veľmi zlé. Aj ja sa čudujem ako to jej telo zvláda ale zvláda, zatiaľ. Nema priateľa, súrodencov, ma len mamu, ktorá žije a pracuje v Čechách. Do práce samozrejme nechodí a má problémy s poistením, čiže liečenie jej nepreplatia. Ona si uvedomuje že ma problem, niekedy sa na tom smeje a veľmi to zľahčuje. Má psychické problémy, ktoré samozrejme nepriznáva a skrýva, cele roky sa tvárila že je všetko okey a super, no už to asi nezvláda a ma sebevražedné sklony. Chcem jej pomôcť ale neviem ako, neviem ako ju odtrhnúť od každodennej party a alkoholu.

Silviaia

K prispevkom a k otázkam tipu ,,koľko ma rokov?” Sa vyjadrovať nebudem, keďže to je napísané hneď v úvode.. neviem či jej mama s tým bude niečo vedieť urobit, svoj problem pred nou skrýva, jej mama je veľmi mierna povaha a ona výbušná, a alkoholici sú strašní klamári... stále keď jej vravím aby nepila hovorí, že už nebude a na druhý deň zas ďalšia party.. to liečenie momentálne nepripadá do úvahy, keďže nemá poistku.. a na druhej strane 2 týždne na liečení s nou nič nespraví, domov jej dajú lieky na ukľudnenie, ktoré žiadne problémy neriešia, sú len chvilkovou náplasťou a znamenajú len ďalšiu závislosť. strašne dúfam že sa vyjadri aj niekto kto toto zažil..

anria 44

A koľko má rokov ?? Nikde nepracuje ?? To má toľko penazi. Že si môže dovoliť každý deň party život a chlast ?? Jej mama akože čo ? Ok pracuje preč. A to ona sa o ňu nezaujíma ? To ju nevhodí navštevovať ?? No asi najviac má zaujíma kde berie na svoj party život ! A z čoho má psychické problémy ?

alicka87

Je pekné, že sa o ňu bojíš a evidentne má nejaký problém ale pri týchto závislostiach záleží vyliečenie hlavne od tej danej osoby, musí to chcieť ona

jancaa

V prvom rade by si sa mala obratit na jej matku, aby pomohla, s alkoholikmi je to tazke kym sa nieco nestane neuvedomuju si to..