Ako správne jesť Psyllium?

Príspevok v téme: Ako správne jesť Psyllium?
Lorenn1919

Ahojte, dlhodobo mám problémy strávením, chcel som vyskúšať nejaký prírodný vitamín na podporu trávenia, doporučený mi bol Psyllium, vraj v niektorých prípadoch robí zázraky, a stojí pár eur, tak prečo nie.

Chuť a konzistencia je síce odporná, ale nie som z cukru, zvládnem to v pohode vypiť. Problém ale je, že konzistencia toho "prášku" je neskutočne zlá.

Buď to pijem tak, ako sa píše v návode. Tj. 2 lyžičky rozmiešam v 100ml vody, vznikne gel (ale niektoré hrudky sa nie dobre roztopia), tento gel vypijem a zapijem 2-3 dcl vody. Toto je v pohode, zvládnem to v pohode vypiť, nejaké pozostatky čo mi zostanú v ústach zvládnem vyčistiť. Problém ale je, že nie som schopný umyť to, čo je v pohári. Nie len že ten pohár umývam doslova 5 minút, ale hubka, ktorú použijem je potom totálne nepoužiteľná, mastná, slizká. A nemám v úmysle každý deň používať novú hubku, a minúť 60 plastových pohárov mesačne tiež nie je riešenie.

Niekto mi odporučil skúsiť to tak, že dať si lyžičku do úst, naliať trochu vody, prehltnúť a zapiť. No ďakujem pekne. Polovica tej lyžice mi zostava v ústach na podnebí, meškal som 15 minút do práce, kým som vybral aspoň väčšinu toho, a potom som doslova do večera jazykom a špáradlami vyberal, čo mi tam zostalo nalepené.

Nevadí mi chuť a chcem tomu dať šancu, ale absolútne nechápem, ako to jesť, aby mi to nezobralo pol hodinu zo dňa a kopu nervov.

Nejaké rady? Ďakujem.

ahjajjaj

daj si to do jogurtu, alebo primiesaj do cereálií s mliekom. a inak ten pohár z toho nie je mastny, ja to umyvam rukou.