zdravie

Príspevok v téme: zdravie
SomStaleVysmiata

Ahoj, a vopred ďakujem za akýkoľvek komentár.
Hodila som to do kategórie psychické problémy pretože ma často lekári odbijú tým že mám panickú ataku resp. to dajú ako jednu z možností diagnózy. Nemôžem po troch rokoch temer nepretržitých zdravotných problémov popierať že sa to nijak na mojej psychike nepodpísalo, keď však vidím ľudí na pohotovosti s akými s prepáčením somarinami tam chodia alebo aké majú panické záchvaty z diagnóz, ktoré niesu nijak strašné no ja rozumiem že pre každého človeka sú práve tie jeho problémy tie najväčšie.
Ak ste sa cez moje kritické okienko preniesli tak teraz zvládnete môj dotaz. 3 roky mám nejaké ťažkosti proste somariny typu že mám veľmi často triašku pred stolicou a bolesti v pravom podbrušku hemeroidy a nejake prekolapsove stavy. Sú to malichernosti avšak keď sa to niekomu deje denno denne začne badať že má celé telo akoby v strese, asi nie akoby ale urcite a potom ked sa k tomu prida aj psychika tak sme u prekolapsových stavov. Čo je v podstate logické no všetko má svoje limity a ja začínam mať pocit že aj moje telo sa blíži k limitu, samozrejme taká dávka fyzického stresu nepriaznivo vplýva na moje srdce a už aj tam sa začína prejavovať arytmia a iné čudesné veci.
Často mi vravia že sa príliš sledujem no keď sa Vám deje pomerne dlhú dobu a je to vždy cca rovnaké tak si všimnete kde čo.
za posledné 3 týždne som bola raz na tyzden hospitalizovana a dva krat na pohotovosti. Mimochodom co som nespomenula ze moje stavy sa radikálne zhoršia pri perióde(menštruácií) resp. pred ňou mi je nejaký čas na odpadnutie. Moja menstruacna krv nieje ani krv teraz naposledy to bol zvlastny hnedy vytok prvy den a tmavá divná krv dalsie dva a hotovo. Mala som chronický zápal (áno cca v období začiatku mojich problémov) asi pol roka. Zvlaste totiz je ze moje telo akoby nereaguje na zapal, raz som mala zapalenu achylovku a tie bolesti a CRP v pohode.... po pol roku utrap (asi 4x ultrazvuk a nic tam nevideli len ze je trosku zvacseny aj to mi povedala len jedna) ma z toho vysekala gynekologicka nejakými antb. pomohlo to no obcas sa stale ozval, bodnutie v tom bode atd.
na pociatku mojich problemov stala podla mna totalne bezvyznamna liecba toxoplazmozy, liekom Daraprim co je dobre svinstvo a pocas toho som ochorela akože som "zamrzla" na lavicke. tak mi dali antibiotika na dva tyzdne a ked som sa zas vratila k daraprimu moje telo zacalo strajkovat a to bol den kedy som s teplotami 39 isla na pohotovost a tou divnou bolestou v pravom podbrusku. prestala som travit zeleninu, prestala som mat pravidelne stolicu dalsi rok sa mi vracalo jedlo do ust alebo sa mi zaseklo akoby v hrudi ci ked som si lahla tak sa mi obsah zaludku vylial do ust.... dostala som sa raz za ten pekelny pol rok bolestí na gastro, doktorka mi povedala ze mam ist k pschologovi, a ze ono sa to upraví časom. Časom sa upravilo strasne vela aké regeneratívne dokaze byt telo, no zdaleka nie vsetko, mám pocit akoby som mala Cohrnovu chorobu no nez sa dostanem na nejake gastro tak to bude zas dalsie 3 roky. Teraz sa moj stav dost zhorsil uz ma silno boli v pravom boku pod rebrami hlavne na tlak(palpacne), všade po tele sa mi robia petéchie a vždy pri takých horších stavoch mám žlté sliznice v ústach akoby taký hrbolček, biely na podnebí,no a čo som nikdy pred tým nemala ale teraz hej tak ma už aj páli špička jazyka a mám na nom akoby malilinke cervene bodky, ked nieco odhryznem je tam trošku krvy a mám pocit akoby sa mi kývali zuby, po stolici mam krv, mám zas hemeroidy, robia sa mi modriny uplne ľahko občas aj samé a po modrine ktora bola sposobena nejakým urazom tak mi ostavaju akoby skvrny, mám zdurene uzliny na krku občas triašky a teplotu 37 max do 38. k tomu silne hnacky bolest brucha nedokazem zas nič strávit to som tiež od vtedy nemala a mozno nikdy tak zle, a neskutočne sa mi grgá... a netusim co to je za plyn co sa mi robí v bruchu ale páli ma z toho hrdlo.
Je možné že vela vecí si davam nespravne do suvisu a je ci bola zhoda nahod ze sa to dialo subezne.
spravili mi milion vysetreni našli nejake uplne male zápalove hodnoty v krvy no skutocne male vraj ze to beru ako jasny ukazatel nad 2 a mala som 1,47... ale realne nejake strukturalne zmeny, žiaľ či azda vďaka bohu nenašli.
Kto to prečítal až sem, tak ho obdivujem a ďakujem mu že som sa mohla podeliť s časťou svojich problémov. A budem rada za nejakú konverzáciu, trebarz aj o niečom inom už ma nebaví riešiť to, proste keby zistia čo mi je a kľudne aj keby si to nejak psychicky vymyslam tak by som aj bola rada lebo to je nieco co dokazem ja ovplivnit a pracovat na tom....