depresia zo zakladky

Príspevok v téme: depresia zo zakladky
smokyz

zdravim mam 14 a trpim velkymi depresiami pretoze neviem si nic zapametat a dostavam 5-ky a vzdy mam hlave ze ked prepadnem tak si zoberem zivot a kazdy den mam proste samovrazedne myslienky a som z toho uplne na dne citim sa v skole tak trapne pretoze vsetci maju dobre znamky ale ja som tam ako čierna ovca celej triedy, stve ma to ale ja fakt neviem co uz dalej... kazdy den sa doma citim ako chyba,nepodarok, neuspešny neviem uz dalej na to slova, prosim blbe kecy si nechajte pre seba dakujem pekne

ahjajjaj

ahoj, existuje taká terapia, volá sa EEG biofeedback. Žiaľ, zdravotná poisťovňa ju neprepláca. Pravdepodobne, keď by Ti robili EEG mozgu, zistili by tam asi nejaké menšie poškodenia. Ale možno ani nie. Táto terapia je taká, že by Ti dali elektródy na hlavu, a mozgom by si riadil auto na obrazovke počítača. Sústredil by si sa na to, aby auto ostalo na ceste aj počas zákruty a podobne. A za pozornosť a sústredenie sa by si bol odmeňovaný bodmi, ak by si bol pritom nervózny, strhávalo by Ti to body a tak by Tvoj mozog učili pokojnému a hlbokému sústredeniu sa. Zlepší sa tým aj pamäť, aj pozornosť, klesne nervozita. Rozhodne by som Ti takúto terapiu odporúčala, žiaci/študenti, ktorí ju absolvovali, dosahovali aj v škole lepšie výsledky, lebo si viac pamätali aj z hodiny a stačilo sa im kratšie na hodiny pripraviť sa.

dandiena

Tak potom by si mala mať vybavené nejaké papiere od psychologičky, že sa ťažšie učíš a tak... toto by mali riešiť s tebou tvoji rodičia a pomôcť ti v tom nejako..

swistica

Poziadaj rodicov, aby ta objednali k na specialno-pedagogicke vysetrenie. Je pravdepodobne, ze ti diagnostikuju nejaku poruchu ucenia a potom budes mat v skole ulavy. Treba tiez ucitelom povedat, ze sa ucis, ale nedari sa ti. Budu to brat inak, akoby si o tebe mali mysliet, ze si flakac.
No a hlavne ber to tak, ze nemozu byt vsetci lekari a programatori. Proste budes robit nieco ine. Ked skoncis skolu, nikto sa o tvoje znamky zaujimat nebude.