Zdravim, vopred sa ospravedlnujem za blbu otazku, no som strasne paranoidny, a zozieraju ma moje myslienky. Na party sa na mna hodila jedna slecna a zacalo to bozkavanim. Bojim sa, ci som nechytil nejaky druh herpesu, ci uz ten, ktory sa vytvara na perach alebo nieco horsie z chutoviek HPV. Nevie mi niekto poradit, ci sa to da nejak zistit z krvi alebo nejak inak? Dakujem.
Herpes
peter87 :
Tak na toto ti neviem odpovedať. Možno kebyže sa zajdes do lekárne spýtať tam by ti vedeli povedať.
Dakujem za odpoved. Chcem sa vsak este spytat nejake veci, ktore som z informacii na internete nezistil a celkom ma zaujimaju. Klasicke opary, ktore sa robia na ustach sposobuje virus HSV1. Kedy sa od daneho cloveka mozem tymto virusom nakazit? Aj ked ma v sucasnosti opar, alebo aj v pripade, ze nema?
Takisto by ma zaujimala vec tykajuca sa prejavov. Vsade to bolo pomiesane s genitalnymi oparmi. Pise sa, ze od nakazy sa prejavuju opary zvycajne do 14 dni, a nasledne potom uz zalezi od imunity a dalsich veci okolo toho. Tyka sa to aj HSV1 teda oparu na ustach? Dakujem pekne za odpoved.
Diagnostika herpesu je možná, dá sa to zistiť.