Ľúbi ma, ale ja jeho asi nie

Príspevok v téme: Ľúbi ma, ale ja jeho asi nie
lanabanana

Ahojte.

Pred pár mesiacmi mi napísal jeden chalan zo školy. Už podľa správ bolo vidno, že nie je ako ostatní, že je naozaj milý, zlatý a má srdce na správnom mieste. A to bola vec, čo sa mi na ňom najviac páčila. Od začiatku mi dával nejaké signály, že sa mu páčim, ale myslela som, že to myslí iba zo srandy. Potom sa ukázalo, že ma ľúbi. Stali sa z nás kamaráti. Chodili sme spolu často von, párkrát sme si dali aj pusu, ale nebolo to niečo, čo by sa mi nejako extra páčilo. Niekedy tam boli tie momenty, kedy som mala chuť ho pobozkať, chytiť za ruku a podobne. Ale neviem či tam niekedy bolí motýle a podobne prejavy lásky. No a dnes sme sa rozprávali a povedala som mu, že ho neľúbim. A dopadlo to tak, že zrejme nie sme ani kamaráti. Trochu som si poplakala, ale inak som ohľadom toho fajn, čo sa tiež čudujem. Ale moje pocity v podobných situáciách sú oneskorene, je možné, že sa to prejaví o pár dní, mesiacov... Neviem, či ho ľúbim, aj keď by som veľmi chcela, pretože chalan ako je on sa strašne ťažko hľadá. Neviem ani či som schopná niekoho milovať. Akoby som v sebe mala nejaký blok, čo sa týka lásky alebo len jednoducho nebol ten pravý. A strašne mi je ľúto, že som mu zlomila srdce.

Je možné, že časom zistím, že som ho predsa len ľúbila?

Ďakujem

EMMMAA

Tak vies, hovori sa, ze kamaratstvo medzi chlapom a zenou neexistuje. Stale je to z jednej strany nieco viac a ocividne to bolo aj v tomto vasom pripade...

1sandra

Spravila si dobre a nemas si co vycitat a to dokonca ani v tom pripade, ak by si neskor zistila, ze ho lubis a on bol potom s druhou. Proste ste nemali byt spolu, to je cele.

Betka132

Motyle v bruchu su pri zamilovanosti ale nie je to az take caste, casto zacne vztah len zo sympatie a prerastie rovno do lasky. Ono ta zamilovanost aj tak vzdy casom vyprcha a ak ten vztah nemal inak ziadne zaklady tak skonci. Necakaj na zamilovanost, mozno nikdy nepride a ked, mozes sa zalubit do chlapa ktory bude pre vztah uplne nepouzitelny. Pekny vztah sa da vybudovat aj tak, ze na zaciatku su tam len sympatie a casom si na seba zvyknete, bude vam spolu dobre a vznikne z toho laska ani neviete kedy a ako. Len tie sympatie tam byt musia lebo ked sa ta dotkne a tebe to bude neprijemne a budes mat chut sa odtiahnut tak z toho vztah nikdy nevznikne a vtedy je lepsie to hned na zaciatku stopnut.

snazilkajulka

Aj ja si myslim, ze nie si este pripravena na vztah. Je dost mozne, ze to potom budes lutovat ale zase ked to teraz k nemu necitis, tak naco to budes dalej tahat? To bude pre neho este horsie.

January

Pises o skole, kludne to moze byt aj tak, ze nie si zrela, pripravena na akykolvek vztah, ze to co prislo, je pre teba priskoro. A tak je to spravne, vsetko ma svoj cas.

lanabanana

@Gaaspi ďakujem za názor. Som si vedomá, že som ho odmietla, ale nič iné sa urobiť nedalo, pretože som mu nechcala dávať falošné nádeje a rovnako si zaslúži aj niekoho lepšieho, než som ja. Tak čo sa týka tých motýľov a podobne, tak som čítala, že u každého časom odznejú a že niekto ich ani nemá, ale tak každý to vníma inak. Áno, bol by to umelý vzťah, preto som anilen nechcela sa s ním dávať dokopy, lebo by mu to ublížilo ešte viac. Podľa mňa každý miluje inak, nie vždy to musia byť presne tie pocity, ako všetci opisujú. :)

Gaaspi

Na otázky tohto typu neexistuje odpoveď. Emócie niesu ako stroj že ti dáme návod. Každý rozmýšľa ináč, má svoje názory atď. Zatiaľ je zrejmé len to že jedna strana je zaľúbená, druhá nie, a vtedy ide tá najčstejšia vec že nezaľúbená strana oznámi tej zaľúbenej že "budeme len kamaráti" a tá zaľúbená strana to berie ako odmietnutie a tým pádom cúva, hľadá inde, už nemá dôvod ďalej sa zaujímať o tvoju osobu. Odmietla si ho. A ty či si zaľúbená? Nie si! Keď si necítila motýle (to je tá chémia/príťažlivosť) tak si neni zalúbená a ani nebudeš. To je dokonalý mechanizmus prírody, to iskrenie medzi partnermi. To buď je alebo neni. To že ťa to knemu ťahá, alebo je ti to ľúto je len preto že si si ho obľúbila ako kamaráta, ako človeka, avšak nie ako frajera. Keby ste sa aj dali dokopy bol by to umelý vzťah a časom by si sa zaľúbila do niekoho ku ktorému cítiš aj motýle.