Masáže doma

jeanValjean

Jedna vec je technika prevedenia a druhá koncept techniky.Ak prvá vec nemá "dostatočnú "úroveň druhá nieje podstatná.Určité znalosti (anatómie)postupy odkiaľ kam sú základom.

Karolinka1

To že ja ani neviem čo za techniky vôbec sú prípadne čo aká robí :D Ale ako aj kralovna_12 písala tak to asi len skúšať čo sa bude pozdávať...

jeanValjean

Keď ťa to zaujíma, hľadáš. Ako úplne od začiatku alebo nejaká konkrétna technika?Stránky nepoznám ani knihy.

Karolinka1

Asi už to až priveľmi riešim, to mám celkom vo zvyku :D Tak ďakujem za rady snáď nič extra nepokazím :D

kralovna_12

to je individuálne od človeka proste skús všetko čo sa ti bude zdať dobré a keď sa niečo nebude pozdávať tak to zmeň :) easy :)

Karolinka1

jeanValjean Vieš poradiť nejakú stránku kde sú tie postupy? Skúšala som ich googliť ale bolo ich dosť veľa a každá mala niečo inak.

jeanValjean

Na niektorých miestach treba byť obzvlášť opatrný napr. na krku,taktiež dodržať určitý postup ako pred aj po masáži.Skúšať so skúseným a mať aj dôveru, predsa je to dosť intímna záležitosť.

jeanValjean

Určite sa dá ublížiť,najmä pri uvoľňovaní napätia medzi stavcami.Je veľa techník ako,kde,kedy čo je však dôležité je mať cit,skúsenosť so svojím telom.Ak ťa niečo bolí máš prirodzenú tendenciu si to masírovať, pri detailnejšom skúmaní nachádzaš určité malé body,uzle ktoré sú príčinou alebo symptómom,napr.bolí hlava no tento uzol môže byť na krku alebo aj na vrchu hlavy.