Urážanie na VŠ

Príspevok v téme: Urážanie na VŠ
Ali017

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či je podľa Vás normálne, ak na VŠ prednášajúci, konkrétne s titulom docent/docentka, pri prezentácii študenta ho začne urážať, že nech nerobí danú profesiu a nech ide radšej predávať do stánku noviny a celkovo celú prezentáciu žiaka skritizoval a stále daného žiaka len ponižoval. Tak sa chcem opýtať či to je normálne, alebo by to mal žiak riešiť.

biatlonistka7

Niektorí učitelia sú takí, ja niektoré takéto veci proste neriešim, každý má svoj názor, tak nech si ho má

ZdravyUsudok

A na zakladnej a strednej skole sa to nedeje? Ked si povahou de*ilny ucitel zasadne na nejakeho ziaka a bavi sa natom ze ho moze pred celou triednou zhodit, vysmiat a ponizit ..tak to je normalne?
Kolkokrat som toho bola svedkom?
Ked je niekto zamestnany ako ucitel, profesor ci docent si mysli ze ma pravo sa z niekoho vysmievat a urazat.
Ale to vsetko svedci len o jeho nizkom EQ a tom ze si svoje sukromne problemy a mindraky ( neuspokojivy sexualny a partnerky zivot v manzelstve) prenasa do prace. Lebo z pozorovania mam zistene ze ide casto o ludi ktori ziju oddelene s manzelom/kou, nespia spolu, su v rozvodovom konani alebo uz su rozvedeni :-)

blueberryNN

Zial, toto je "normalne" na VS na Slovensku a v CR. Je to velmi primitivne a ubohe. Vysokoskolsky student, hoci aj nemusi mat dostatocne schopnosti, aby mu to islo, je clovek a je normalne sa k druhym ludom spravat slusne. Nadavajuci a zhadzujuci vyucujuci tymto dava najavo, ze nezvlada zakladne principy medziludskych vztahov, ktore sa deti zacinaju ucit uz v materskej skole. Na Slovensku slusnost nenosime. Tak sa ani necudujem, ze pre VS vyucujucich vela neznamena. Ale nie, nie je to normalne a nikto nema pravo zaobchadzat s druhym ponizujuco. Je to velmi nespravne.

swistica

Ano, je to normalne - co vsak neznamena, ze by to bolo v poriadku. Zial velka cast VS ucitelov zije mimo realitu a je zvyknuta na to, ze student im oponovat nebude, pretoze by sa postarali, aby skusku nespravil. Pritom vsak sami by sa casto vo firme alebo ako ucitelia na zs ci ss ani neuplatnili.
Asi by som studentovi poradila, nech to ignoruje a nech si zoberie ponaucenie, aby sa tak v buducnosti k ludom nespraval on.

January

Nie je to nic prijemne, ale jednym uchom dnu druhym von. Mna tiez vsade nejaka kofa urazala, este aj v jazykovke. Slova si uz nespomeniem, lebo uz v tej chvili som vypla sluch.

antilooopa

Ak je študent tupelo, tak sa môže sťažovať na lampárni. Mimochodom, žiaka som na VŠ ešte nestretla, len študentov...