Vzťah len preto aby človek niekoho mal?

Príspevok v téme: Vzťah len preto aby človek niekoho mal?
monster_energy

Aký je váš názor na to, že človek si (muži aj ženy) si nájde nejaký vzťah len preto aby nejaký mal a tú osobu ani nemiluje ale je s ňou/ním len preto aby už konečne "niekoho mal"?

Prečo sa vlastne v spoločnosti stále vyskytuje nejaký ten tlak na ľudí aby mali vzťah za každú cenu a je jedno aký? Potom tu máte rozvody, hádky v manželstvách a to všetko sa prenáša na deti, ktoré to traumatizuje a potom takisto rovnako v budúcnosti nebudú schopné nadviazať plnohodnotný partnerský vzťah...

Podľa mňa nájsť niekoho len preto aby ste si mohli v živote odškrtnúť kolónku "vzťah" je veľmi neúctivé a urážlivé voči osobe s ktorou si ten vzťah začnete: za 1. - vôbec ho/ju nemilujete a robíte to len kvôli sebe, za 2. - vyznieva to ako keby ste si znížili nároky a zobrali na "ľútosť" človeka, ktorého by ste si za iných okolností ani nevšimli, ale nemáte na výber tak aj on/ona je vám dobrý.

Chápem, že ťažko sa znáša keď do vás okolie neustále rýpe a nedajú vám pokoj, niektorí ľudia sa rozhodnú s tým "seknúť". Ale aj tak to neospravedlňuje to, čo tým spôsobujete tej druhej osobe, ktorá vás možno naozaj ľúbi.

Zvyknem pozorovať, že chlapi toto robia hlavne kvôli sexu, nemajú do čoho pichnúť tak znížia nároky, nech majú "aspoň nejakú". A ženy toto zase robia že chcú dočasný vzťah než si nájdu niekoho "lepšieho".

ZdravyUsudok

Ono co je clovek vo vztahu naozaj stastny a preziva pravu lasku vo vztahiu sa da lahko zistit z fotiek daneho paru.
Vidite to na tvarach tych dvoch, stastie a laska im ziari z oci, ich oci su plne stastia, topia sa v stasti, su plne lasky, to iste tvar vela napovie, ako sa tvaria, su uvolneni? Smeju sa im pery? Maju uvolbene usmievave pery alebo su akoby nasilu usmieti?
Jednoducho povedane, ked sa na fotku pozriete vidite a citite ci su alebo niesu stastni ..

akinom007

Jedna s mojich kamaratiek patri presne do tej kategorie ktroa je tu spominana, ona ma manzela dieta, vo svojom manzelstve nie je stastna, chyba im sex, chybaju z muzovej strany vyjadrenia citov, myslim ze sa vydala tak trosku nasilu ze ho trosku dotlacila...nasvedcuje tomu milion okolnosti tot u nebudem vypisovat, naco. Ona je presne ten tip " co povie okolie, znamy ze mam 35 a nie som vydata? kazdy sa pyta kedy dieta a bla bla...zijeme malom meste kde sa naozaj pozna kazdy s kazdym....do mna v kuse rype v tomto smere...mam za sebou dva dlhodobe vztahy jeden 11 rocny, druhy tiez niekolkorocny, naozja nezanevrela som na muzov ale moja predstava mat rodinu a dieta sa zrutila, avsak konecne som nasla slobodu ktoru som nidky nemala a som naozaj stastna sama, netuzim po muzovi, som stastna a spokojna takto...
ona v kuse rype akoby ma lutovala akoby mala pocit ze ja tym trpim alebo jej zavidim ale absolutne nie....ja uz neviem ako jej to mam vysvetlit

ZdravyUsudok

Takze z toho vsetkeho mi vychadza to ze:
Luda maju vztahy lebo naozaj nasli lasku svojho zivota, tzv. zasah amorovym sipom, kde to.medzi dvoma fakt iskri a citia neskutocnu dusevnu aj sexualnu pritazlivost ..ale to je male percento takych vztahov, pretoze aj ked mi citime k niekomu nieco take zistime ze dotycny k nam neciti nic a laska zostane neopätovana.
Potom prichadza nasledne laska z rozumu a kalkulovania. Kedze som povodnu zivocisnu pravu lasku nemal moznost v zivote zazit alebo som zazil ale bola to ta neopätovana tak prichadza casom po vztahovych nezdaroch laska z rozumu. Beriem to co sa mi samo nuka, necitim k dotycnej/nemu nic alebo len nieco ako karamatska naklonnost a pozeram nato ze moze byt rad ze niekoho mam, okolie.mi da pokoj, navyse ak ma dana osoba peniaze, majetok, co tam po laske hlavne ze budem zabezpecena/y a navyse mam penis ci maternicu tak mi zaisti ze mozem mat casom deti po ktorych tuzim( cest vynimkam ktore po detoch netuzia, lebo aj taki su)
Takze tolko k tomu.

ZdravyUsudok

Celkom ste ma nepochopili..
Chcela som poukazat preco je to tak ze ludia maju vztahy len naoko aby ich okolie neodsudzovalo ze nikoho nemaju ..
Nie velmi krasou obdareny muz si bwri za zenu aj taku co jej chybaju predne zuby a na krive nohy ci je tucnejsie postavy len preto ze je rad ze aspon po nezdarenych prvotnych pokusoch zbalit krajsiu si nasiel aspon tuto teraz kedze uz ma vek na zenenie a chce mat deti. Tak si povie, okej peknu nemam sancu ako vidim zbalit tak beriem aspon tuto ked 40 na krku a ved co hlavne ze maternicu ma a dieta mi da.
To iste dotycna je rada ze pri svojom vzhlade nejaky muz prejavil zaujem ..ciste kalkulovanie
Tak ako muz ktory dba o svoj vzhlad mnohokrat az prehnane a posobi ako metroš bude vyhladavat len zeny ktore tiez rovnako zmyslaju a prioritou u nich v zivote je Aby som dobre vyzerala ...nieje podstatne ze ma nanic povahu, ze je ona ci on namysleny, povysenecky, marnomyselny ci rozmaznany ...podstatnr ze si nasiel sebe podobnu lebo ked u neho je krasa tela na prvom mieste musi mat aj po svojom boku nieco podobne ...tiez je to len o kalkulovani ...aby sme dobre vyzerali ako par a nech mi vsetci ticho zavidia aku som si nasiel ..

Bohatier

ZdravyUsudok :)) ak stretnes niekoho koho svetlo ti bude davat pocit uplnej dovery priatelstva a mnoho ineho tak ten obal Ti pride tiez krasny. Na toto vsetko sice jestvuju vysvetlenia (ktore najdes v knihach ci na internete) ale zial opat si to kazdy vyklada po svojom. Ja z mojho preziteho tiez po svojom a v podstate si myslim ze to neni z tohto sveta (ale zalezi aj na tom ze kto v tebe vladne!) lebo niekto sa dokaze dokaze zamilovat aj 10x za noc. :))

Akonato

Lebo aku zasluhu ma na tom clovek ako vyzera? Tebe osud nieco nadeli a mas cely zivot pykat?
Vsak v tom je to sebavedomie, ze nie pekny chlapec si veri a oslovi najvacsiu krasavicu a nejaky pekny chlap si neveri aoslovuje len priemer, aby nebol odmietnuty
O tom to je, ze ako vidis sam seba

Akonato

To je trochu povrchne, ze krasavec s krasavicou, skareda so skaredym.To vsetci ludia co sa nenarodili pekni su dozivotne odsudeni zit so skaredym partnerom? Sklenarikova - Karembaou? To je nieco ako tromf dostat vystavny kus.Aj nie pekna zena si rada lahne do postele s Enricom Iglesiasom

ZdravyUsudok

Lebo ja si neviem vysvetlit ako sa moze muz ktory celkom dobre vyzera zalubit do zeny ktora ma nadvahu a chybaju jej predne zuby? Alebo muz ktory tiez vyzera dobre ale je to skor metrosexual sa zalubi do zeny ktora je tucna a ma nohy do X?
Ci zena ktora je pekna a sympaticka si najde bruchateho typka so silnymj dioptriami a hlavou lisou ako koleno?
Lebo ked si nepekny najde nepeknu tak chapem ale ked je to naopak ze jeddn vyzera celkom dobre tak ...

ZdravyUsudok

Preco sa to deje?
Pretoze ludia maju nedostatok sebavedomia byt samymi sebou a hlavne byt sami SO sebou!
Neustale tlaky rodiny, znamych, kolegov kamaratov .. Mas uz niekoho? Taky pekny muz a nema frajerku? Taka pekna baba a stale sama? My ti niekoho dohodime ...Uz len aby si si nejaku nasiel ..Uz by si sa mala vydat.. Kedy sa konecne ozenis? Uz len zenu k sebe asi si si nasiel ...a podobne vety cloveka dozenu do zufalych cinov a zacnu chodit s niekym len preto aby uz konecne uspokojili avoje okolie ale neuspokojuju svoje srdce a preto su potom v tychto vztahoch nestastni, frustrovani a nespokojni..
No to nieje vsetko, su ludia ktori nieze zufalo hladaju niekoho na vztah ale este si potrebuju pozdvihnut svoje malicke udupane sebavedomie tym ze hladaju vyzorovo a spolocensky dokonalu osobu k sebe aby mala primerane postavenie, pracu, vzhlad. Najma to badat na muzoch ze ti zakomplexovanejsi hladaju najma telom krasnu pritazlivu zenu s ktorou ale casom zistia nemaju vela spolocneho lebo ta dokonala kraska je namyslena, rozmaznana, povysenecka, samoluba zlatokopka naucena zit v luxuse a ze v skutocnosti svoju naklonnost k nemu len hra.
Zeny zase zufalo hladaju nejakehk muza na vztah len aby si naplnili tuzbu po materstve lebo skoro kazdej biju silno biologicke hodiny a okolie uz tiez na nich tlaci kedy sa vydaju a otehotnia.