Vzťah len preto aby človek niekoho mal?

Príspevok v téme: Vzťah len preto aby človek niekoho mal?
monster_energy

Aký je váš názor na to, že človek si (muži aj ženy) si nájde nejaký vzťah len preto aby nejaký mal a tú osobu ani nemiluje ale je s ňou/ním len preto aby už konečne "niekoho mal"?

Prečo sa vlastne v spoločnosti stále vyskytuje nejaký ten tlak na ľudí aby mali vzťah za každú cenu a je jedno aký? Potom tu máte rozvody, hádky v manželstvách a to všetko sa prenáša na deti, ktoré to traumatizuje a potom takisto rovnako v budúcnosti nebudú schopné nadviazať plnohodnotný partnerský vzťah...

Podľa mňa nájsť niekoho len preto aby ste si mohli v živote odškrtnúť kolónku "vzťah" je veľmi neúctivé a urážlivé voči osobe s ktorou si ten vzťah začnete: za 1. - vôbec ho/ju nemilujete a robíte to len kvôli sebe, za 2. - vyznieva to ako keby ste si znížili nároky a zobrali na "ľútosť" človeka, ktorého by ste si za iných okolností ani nevšimli, ale nemáte na výber tak aj on/ona je vám dobrý.

Chápem, že ťažko sa znáša keď do vás okolie neustále rýpe a nedajú vám pokoj, niektorí ľudia sa rozhodnú s tým "seknúť". Ale aj tak to neospravedlňuje to, čo tým spôsobujete tej druhej osobe, ktorá vás možno naozaj ľúbi.

Zvyknem pozorovať, že chlapi toto robia hlavne kvôli sexu, nemajú do čoho pichnúť tak znížia nároky, nech majú "aspoň nejakú". A ženy toto zase robia že chcú dočasný vzťah než si nájdu niekoho "lepšieho".

Kin

January, tiež tak rozmýšľam, žeby sa mi to nedalo. Akurát, že taký človek, čo to robí a má niekoho len preto, aby nebol sám, môže byť aj sebavedomý a bez nejakých extra problémov. Skôr je to o veci charakteru a nesebeckosti a nezavadzania druhého.

January

Charles Buk, a nechces sa jej ozvat?, mozno je aj ona stale sama.
Vzťah len preto aby človek niekoho mal je blbost, nikdy som tak neuvazovala. Pripada mi to malomestiacke, dedinske, zastarale alebo ako to mam povedat, mozno este rozni zakomplexovani a nesebavedomi ludia alebo ludia s problemami tak uvazuju. Bez lasky, bez zalubenia, neviem ako vobec funguju. Mne je ta tema cudzia.

mozebyt

Tiez si myslim ako tu niekto podo mnou,ze ludia,co uz boli zamilovani po case az tak nelipnu na zamilovanosti a kedze je prirodzene cloveku nebyt sam tak uprednostnia vztah,kde si rozumejú ako kde su do seba zamilovani.Zamilovani si vytvoria prehnane ocakavania,ti druhi uz ani nie.Iste niektori sa daju dokopy,aby okolie nekecalo,no netvarme sa,ze je prirodzene zit sam.Docasne ano,ale dlhodobo to nie je ani zdrave.Sme ludia a nie stroje.

Charles Bukowski

Vyskúšal som, nefunguje. Napokon zostaneš buď ty zranený, alebo ona. Rozišiel som sa s ňou, lebo som ju nemiloval a nechcel ju klamať. Po štyroch rokoch viem, že som si ju mal viacej vážiť a že v podstate si lepšiu ako ju asi už nenájdem. Láska má niekedy dlhé vedenie a to, čo vlastne láska vlastne znamená, castoy zistíme, až keď už je neskoro. Teraz mi zostávajú už len spomienky a stará dobrá whisky.

ZdravyUsudok

Luppi
Ak delis ludi na peknych hlupych a slaredych mudrych tak si na omyle
Je este aj skupina pekni mudri a skaredi hlupi.
Rozum nieje o vzhlade Luppi, to je otom v akej rodine si vyrastala, v akom okoli sa pohybujes, aku mas povahu ...ked sa od puberty pohybujes v partii podnapitych prefajcenych kamaratok co kazde druhe slovo je do pi.. a pod. tak vela mudrosti nenaberies aj ked sa na mudru tvarit mozes a mat titul pred menom alebo ani nemat.
Pozri, Knechtova, Smatanova ..su pekne aj mudre, mile sympaticke ..vids v ich spravani hlupost? A predsa su stale bez manzela, bez vztahu aj ked uz maju nieco okolo 36?
Takze podla vzhladu by som nedelila na mudrych a nemudrych.
Opat je to o vyzarovani z tvare, kolko zien poznam tvaria sa namyslene, dolezite ..ale ked si hubu otvoria nic mudre nevypustia zo seba darmo ze to na tie mudre hraju ..
No lenze Luppi myslim ze sme odbocili nejako od hlavnej temy.. Tu sa riesi cosi ine.. :-)

Luppi

Ocarenie krasavicou nie je laska.
Comu nerozumies zdravyusudok? Pokial ma chlap rozum, tak jednoducho vie, ze naco mu je krasavica, ked je sprosta ako bedna gitu. Ver, ze kazda krasavica je sprosta ako bedna gitu. Priroda to tak zariadila, komu pridala na krase ubrala na rozume a naopak. Moze mat x VS, hrat sa na najmudrejsiu na svete, to, co jej chyba je bystrost od Boha a tu proste neziska, ani si ju nekupi, moze sa aj rozliat na kolomaz.

Treba prestat spehovat ludi a ich vztahy.

Akonato

Teraz musim potvrdit ked si das na IG luciefitnesslifestyle tak presne na tejto babe vidis, ze je stastna, oci jej ziaria, uplne skrasnela furt sa usmieva- na beton nikoho nemusi presviedcat, ze zije stastny zivot.A ten jej manzel skoro som odpadla.To je chlap, ze asi pol minuty som mala usta otvorene, ze wau