Tráviace ťažkosti

Príspevok v téme: Tráviace ťažkosti
Majom1332

Zdravím.
Pred týždňom a pol som mal 2 dni bolesti brucha nad pupkom. Bola to taká silnejšia tupá bolesť. Po 2 dňoch utíchla a bolo všetko v poriadku.
Minulý utorok ma však 4x prehnalo stoli bola taká vodnatá ale nebol to žiaden extrém. Bolela ma hlava a cítil som že mám o štipku zvýšenú teplotu. V Stredu ma už neprehnalo tak som začal držať dietu ako pri normálnej hnačke. V piatok som bol ako tak v pohode ale pociťoval som furt divný pocit v bruchu. Včera som začal užívať probiotiká. Stále mám ale taký divný pocit, bolesť v bruchu. Neviem ani ako to opísať. začína to tak v strede nad pupkom a z toho bodu keby chceme urobit kružnicu z priemerom 4cm tak v tom mieste je tá bolesť, divný pocit.
Neviete čo by to mohlo byť ? Môže to byť niečo vážne ? Alebo je to v dôsledku toho poškodenia a tie probiotiká by tomu mali pomôcť ?

ModraObloha

Ahoj, no píšeš že ta bolieva aj po jedle a aj že e to miernejšie, ale príde mi to ako vred, ale zase tam by pravdepodobne aj ta studená voda mohla spraviť zle.. možno by nebolo zle zájsť za obvodnou nech ta pošle na gastro tam ti pri najhoršiom daju hadicu do žalúdku a zistia či nemáš vredy, žlč v žaludku, helikobaktera a podobné veci.. neni to nič čo sa nedá vydržat.. každopádne ak máš nanič stravu tak teraz je ta najlepšia doba s tým niečo robiť, menej somarín a viac naozajstneho jedla.. nejaký režím stravovací ak si často dávaš pivo tak skús vynechať na nejaku dobu.. aspon do doby než sa vyrieši bolesť.. zrejme tomu tým nepomáhaš a predsa zdravie je viac ako pôžitok z piva.. Ja som mal tiež celkom divné tie bolesti v žalúdku.. ale ked sa to objavilo tak studená vodá mi normálne silne bolesti spôsobila.. po jedle som sa cítil asi lepšie.. ale v neskoršiej dobe (vtedy som to nejak neriešil ) ma vedelo rozboliet to brucho aj ked som bol dlhšiu dobu s prazdnym žalúdkom, mne zistili vtedy Helikobaktera ale vredy vraj nie.. čo bolo divné no každopádne skus trochu meniť stravu a návyky a pozri si aj niečo o vredoch , nič iné ma nenapadá.. okrem pankreasu ale tam ked je akutny zápal to by si asi takto nepísal to by si bol v nemocnici na infúziach zrejme. Kup si probiotika a jedz ich na večer s nejakou vlakninou alebo jablkom.. najlepšie na prazdny žaludok a kup si tie čo prežiju žaludočnu kyselinu a rozpustia sa až v čreve. Omega 3 olej by tiež nebol zlý.. a zinok by tiež mohol pomôcť na vredy ale tam pozor lebo z neho može tiež boliet žaludok hlavne ked ho užívaš na lačno..

Majom1332

No v podstate to je dosť možné. Stravujem sa dosť blbo. Dúfam že sa mi to podarí konečne napraviť. Dnes ma to brucho už ani nebolelo. Až keď som sa naobedoval mal som ryžu a kuracie mäso. Keď som sa najedol tak po niekoľkých minutách ma začalo tak bolieť ale tak po pol hodke to prestalo.

Kipi69

Ahoj, pri takýchto ťažkostiach ako popisuješ, je celkom pravdepodobné, že konzumuješ stravu, ktorá pre teba nie je vhodná a telo ti to takto ,,pekne" dáva najavo. Tiež som mala podobné problémy a keď sa ešte k tomu pridal stres, bola som v koncoch. Kamoška mi však poradila knihu od Antónie Mačingovej - Najedzte sa do štíhlosti 1, ktorú som si prečítala a fakt pre mňa začala mať zmysel...Skús teda prehodnotiť ako sa stravuješ, ak sa ti nechce variť podľa jej knihy, môžeš si objednať aj donášku...

Majom1332

Aj keď uplen este pred tou hnačkou na začiatku co ma 2 dni bolelo brucho. Tak v ten prvý deň som sa najedol a hned nato som si dal jedno pivo.
A hneď nato ma vlastne vtedy začalo boliet brucho. Tie 2 dni to bola ale dost silnejsia bolesť.
A potom prisla tá hnačka.
Môže to mat nejaký súvis ?

Majom1332

Nie nemal som alkohol.
Studená voda mi nič nerobí.
Keď jem jedlo tak práveže ako keby to počas toho tak mierne zoslablo . No po chvíli je to zase také aké bolo. A teraz po pár hodinách to je zas slabšie ale proste nepríjemné. Keď ležím to moc nepociťujem.

ModraObloha

Ahoj, nepil si nahodou velke množstvo alkoholu ? Možno ide o pankreas, aj ked keby to je nejak zápal tak to by si asi šiel na pohotovosť.. prípade vred?? Studená voda alebo jedla či horúce to nezhoršujú? Ak to bol alkohol tak si daj oddych dlhší.. kukni si niečo o pankrease